Most a legfinomabbak a hozzávalók: ideje eltenni a lecsót

Az előkészített lecsóalapból télen gyors és zamatos fogásokat készíthetsz.

Most a legfinomabbak a hozzávalók: ideje eltenni a lecsót

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

Szuper recept zsírosodó hajra: friss, puha tincsek, gyakori mosás nélkül »

Káprázatos anyagokkal várja az őszt az olasz divatház »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jöhet a lecsó mindig, minden mennyiségben, bármilyen formában, rizzsel, virslivel, tojással, hússal? Akkor tedd el most az alapot a következő hónapokra! Már finom édes, érett hozzá minden zöldség. Ha nem terem a kertedben, akkor is elérhető áron juthatsz hozzá az alapanyagokhoz. Felbontáskor csak fel kell forralni, és szükség esetén ízesíteni.

Hozzávalók 45 decihez:

  • 5 kg paprika
  • 2.5 kg paradicsom
  • 2 kg vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál zsír
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát hámozd meg, és vágd fel tetszés szerint. A paprikát csumázd ki és karikázd fel. Ha a paradicsom héját is le akarod húzni, forrázd le, úgy nagyon könnyen le tudod szedni. Egy nagyobb edényben olvaszd fel a zsírt, és dinszteld meg rajta a kétféle hagymát. Dobd rá a paprikát, majd ha kicsit megpuhul, add hozzá a paradicsomot is. Sózd meg, és rotyogtasd kis lángon körülbelül 15-20 percig. Amikor a zöldségek összeesnek, és elég levet engednek, húzd le a tűzről.

 

A lecsót töltsd alaposan kimosott, csíramentes üvegekbe. A sterilizálást végezheted mosogatógépben, mikróban, sütőben, vagy akár ki is főzheted az üvegeket. Zárd le jól tiszta fedővel. Rakd plédek közé, és várd meg, míg egy-két nap alatt kihűl, majd mehet is a lecsó kamrapolcra.

Blog.hu ajánló