Krumplis lángos sütőben sütve
Így megúszod az olajszagot
Ha eddig a túl sok olaj tartott vissza a lángossütéstől, itt a tökéletes megoldás: lángos sütőben sütve!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha így készíted a lángost, rengeteg kalóriával leszel szegényebb, és nem kell órákon át szellőztetned a tömény olajszag miatt. Kosztelnik Lászlóné krumplislángosa sütőben sütve belül nagyon könnyű, kívül mégis ropogós. Kenj rá fokhagymás tejfölt, és szórd meg sajttal.

Hozzávalók 8 darabhoz:

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg burgonya
  • 2 tojás
  • 1 csomag szárított élesztő
  • meleg víz
  • 4 dkg margarin
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a megpucolt, feldarabolt burgonyát sós vízben, szűrd le, forrón törd össze, majd hűtsd ki. Add hozzá a lisztet, a tojásokat, az élesztőt, a sót, valamint annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható, rugalmas tésztát kapj. Locsold meg olvasztott margarinnal, dagaszd hólyagosra, majd jól letakarva keleszd a duplájára.

Azt követően a tésztát rakd lisztezett gyúródeszkára, és vágd nyolc egyforma részre, nyújts belőlük 20 centis korongokat, majd ismét keleszd meg. Utána ha kell, még húzkodd meg egy kicsit a tésztát, hogy a hagyományoshoz hasonló formájú lángosokat kapj. Fektesd őket kevés olajjal meglocsolt tepsibe, és 180 fokon süsd pirosra, majd szórd meg gazdagon kedvenc feltéteddel.

Blog.hu ajánló