4 laktató tésztasaláta 20 perc alatt

Ha nincs rutinod a konyhában, vagy csak szorít az idő, készíts ínycsiklandó tésztasalátát! Gyorsan elkészül, és hamar eltűnik a tányérról.

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Ez lesz az egyik legdivatosabb minta? Pedig nem az ősz jutna róla eszedbe »

7 perc múlva úgy nézhetsz ki, mint aki 8 órát aludt - Egy smink, amit jó, ha mindenki ismer »

Festékbe mártotta a fehér ruhát: gyönyörű lett a végeredmény »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Aki tud tésztát főzni, az tud tésztasalátát is készíteni. Ha nem szeretnél munka után órákat még a konyhában tölteni, mégis látványos és laktató vacsorát akarsz az asztalra tenni, dobj össze egy tésztasalátát!

Húsz perc, és kész! Tedd fel főni a tésztát, vágd össze a többi hozzávalót, majd, ha kész a tészta, keverd össze. Ilyen egyszerű.

Őszi tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kagylótészta
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 fürt szőlő
  • 100 g mexikói zöldségköret
  • 1 tubus majonéz
  • 1 kis pohár tejföl
  • fűszersó

A zöldségköretet olvaszd ki vagy csepegtesd le, a lilahagymát, a sonkát és a sajtot pedig vágd kis kockákra. A tésztát főzd meg, közben keverd össze a majonézt és a tejfölt, illetve szemezd le a szőlőt. Ha a tészta kifőtt, öntsd a majonézes tejfölbe, majd a többi hozzávalóval együtt keverd el.

Tonhalas tésztasaláta brokkolival

Hozzávalók:

  • 25 dkg csőtészta
  • 10 dkg tonhal a saját levében
  • 25 dkg brokkoli
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 kávéskanál növényi olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • só, őrölt feketebors
  • néhány friss bazsalikomlevél

A tésztát és a rózsákra szedett brokkolit is főzd meg sós vízben, az utóbbinak elég öt perc. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, majd pirítsd meg egy kevés olajon, add hozzá a felkockázott paradicsomot és a főtt brokkolit, majd az egészet forgasd össze, és vedd le a tűzről. A főtt tésztát locsold meg ezzel a szósszal, majd óvatosan forgasd bele a villával összetört tonhalat is. Ízlés szerint sózd, borsozd, és öntsd le kevés ecettel. Tálaláskor díszítsd bazsalikommal.

Csípős tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg masnitészta
  • 3 paradicsom
  • 20 fekete olívabogyó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kígyóuborka
  • 1 kiskanál méz
  • 1 chilipaprika
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors

A tésztát főzd ki sós vízben, közben az uborkát karikázd fel, a paradicsomot pedig vágd cikkekre. Két evőkanálnyi olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, míg a chilit és az olívabogyót felkarikázod. Egy kis tálban a megmaradt olajjal keverd el a mézet, a mustárt és az ecetet. Ezzel az öntettel locsold meg a tésztát, majd keverd hozzá a felaprított zöldségeket és a pirított fokhagymát.

Amerikai tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg csigatészta
  • 1 pohár joghurt
  • 1 natúr, sült csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy kaliforniai paprika
  • petrezselyem
  • tárkony
  • metélőhagyma
A tésztát sós vízben főzd meg, de vigyázz, hogy ne legyen túl lágy. A joghurtot keverd el az olajjal, és ízesítsd a petrezselyemmel, a tárkonnyal és a metélőhagymával. A csirkehúst csipkedd kisebb darabokra, a kaliforniai paprikát pedig kockázd fel. A kifőtt tésztát öntsd le a joghurtos-olajos mártással, majd szórd meg a paprikával és a csirkehússal.
Blog.hu ajánló