4 laktató, salaktalanító saláta
Óriás képgalériával
A méregtelenítésnek sokszor az éhség vet véget, de nemcsak koplalva szabadulhatsz meg a szervezetedben felhalmozódott salakanyagoktól.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

beauty and style

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

Gyors smink, amire hétfő reggel is lesz időd: eltünteti a hétvége nyomait »

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még nincs túl hűvös ahhoz, hogy belevágj egy kisebb méregtelenítésbe. Később ugyanis a szervezeted a kalóriadúsabb táplálékokat kívánja majd, és akkor sokkal nehezebb lenne ellenállni nekik.

A saláták tökéletes alapelemei egy könnyed méregtelenítésnek, ha pedig laktatóak is, akkor nem jár majd állandóan az evésen az eszed.

Nagy előnyük, hogy gyorsan elkészülnek, így aztán az sem lehet ellenük érv, hogy órákat kell pepecselni velük.

Sárgarépa-alma saláta

Hozzávalók:

  • 1-2 teáskanál citromlé
  • 1-2 levél citromfű
  • 2 sárgarépa
  • 1 alma
  • kevés méz

A citromlevet keverd el az apróra vágott citromfűvel. A répát alaposan mosd meg, majd tisztítsd meg, ha kell, hámozd.

Széles lyukú reszelőn reszeld le, majd tegyél így az almával is. Ezután keverd össze, és csorgass rá egy kevés mézet. Desszertnek is kiváló.

Körtés saláta

Hozzávalók:

  • fél fej saláta
  • 50 g ruccola
  • 1 avokádó
  • maréknyi zöldfűszer
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 körte
  • 2 teáskanál magos mustár
  • fél citrom leve

A salátát tépkedd kis darabokra, az avokádót és a körtét hámozd meg, majd kockázd fel. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, tedd bele a körtét, a mustárt és a citromlevet, majd rövid ideig melegítsd, de ne pirítsd. Ha megmelegedett, keverd el az avokádóval és a salátával, majd szórj a tetejére durvára aprított zöldfűszert és rukkolát.

Padlizsános rizssaláta

Hozzávalók:

  • 10 dkg rizs
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kis padlizsán
  • 3 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olaj
  • fél kávéskanál mustár
  • só, bors, fokhagyma

A rizst főzd meg, a legjobb, ha barnarizst használsz. A paprikát, a padlizsánt és a hagymát kockázd fel. Egy teflonserpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és a zöldséget párold puhára. Add hozzá a megfőtt rizst, és rövid ideig párold együtt. A balzsamecetből, olajból és mustárból készíts öntetet, majd ízesítsd frissen őrölt borssal, sóval és fokhagymával. Locsold a salátára, tedd rá a felkockázott paradicsomot, és már fogyaszthatod is.

Csírás krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 2 krumpli
  • 3 evőkanál fűszerecet
  • fél csomag újhagyma
  • 1 csomag retek
  • egy marék csíra
  • 1 evőkanál napraforgómag
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál mustár
  • néhány salátalevél
  • só, bors

A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, vágd vékony szeletekre. A hagymát, a retket szeleteld fel vékonyan, a napraforgómagot pirítsd meg szárazon. A tejfölt keverd össze a citromlével, a mustárral, az ecettel, a sóval, a borssal. A krumplit, a hagymát, a retket és a csírát forgasd össze a mártással, majd tépkedj rá salátaleveleket.

Blog.hu ajánló