4 finom és laktató csirkesaláta
A diéta nem feltétlenül rémálom. Egészséges alapanyagokból is könnyedén lehet nagyon finom ételeket készíteni.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkéből vagy pulykából készült finomságok még a húsimádók tetszését is elnyerhetik. Egy ízletes, pikáns dresszing pedig akár a kedvencükké is varázsolhatja az eddig feketelistán szereplő zöldségorgiát.

Ha pedig fogyókúrázol, akkor tökéletes választás egy könnyű, mégis laktató csirkesaláta. A receptek négy személyre szólnak.

Juhtúrós csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 20 dkg juhtúró
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 4 főtt tojás
  • 1 csomó zöldhagyma
  • őrölt fehérbors

A csirkét főzd vagy párold meg, de akár vékony csíkokra vágva kevés olajon ki is sütheted. Az ízléseden múlik, hogy melyik megoldást választod. A paradicsomot kockázd fel, a hagymát karikázd fel. A tojásokat nyolcadold. A juhtúrót keverd ki a tejföllel, és ízesítsd, majd öntsd a salátára. Hidegen fogyasztandó.

Színes csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg lilakáposzta
  • 25 dkg zeller
  • 25 dkg kukorica
  • 25 dkg zöldborsó
  • 4 dl kefir
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 4 teáskanál cukor
  • citromlé
  • bazsalikom
  • őrölt fehérbors
  • olaj

A húst csíkozd fel, és kevés olajon pirítsd fehérre, majd sóval és bazsalikommal párold puhára. A zellert és a káposztát vágd vékony csíkokra. A borsót és a kukoricát párold meg. A kefirt keverd össze a majonézzel, a mustárral, a cukorral, és adj hozzá egy kevés borsot, citromlevet. Várd meg, amíg minden hozzávaló kihűl, majd állítsd össze a salátát, és hűtőben tárold tálalásig. Adj neki 1-2 órát, hogy összeérjen.

Spenótos csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 30 dkg bébispenót
  • 20 dkg apró paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Kevés olajon pirítsd pirosra a felcsíkozott csirkét. A zöldségeket vágd fel ízlés szerint, és keverd össze a megmosott, lecsöpögtetett spenóttal. Ezt öntsd a csirkéhez, sózd meg, és pár percig párold. Add hozzá a ketchupot, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, és borsozd meg. Kavargatás mellett még hagyd a tűzön pár percig - vigyázz, hogy még ropogós maradjon a zöldség! Fogyaszthatod melegen, de behűtve is.

Pikáns csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 paradicsom
  • 2-3 piros húsú paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 4 ág szárzeller
  • 2 szál újhagyma
  • néhány szem kapribogyó
  • 1 ecetes uborka
  • 5 evőkanál majonéz
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál ketchup
  • fél dl tejszín
  • 1 kávéskanál citromlé
  • cukor
  • mustár
  • bors
  • olívaolaj

A feldarabolt húst kevés olajon süsd ki, sózd, borsozd. Esetleg a megmaradt zsiradékon megfuttathatod a kukoricát, de ezt akár ki is hagyhatod. A paradicsomot, a paprikát, a kígyóuborkát és a zellert karikázd fel, majd keverd össze a kihűlt csirkecsíkokkal és a kukoricával. Az újhagymát, a kapribogyókat és az ecetes uborkát vágd fel nagyon apróra, majd keverd össze a tejföllel, a majonézzel, a ketchuppal, a tejszínnel, a citromlével, kevés mustárral, illetve ízlés szerint cukorral. Sózd, borsozd a dresszinget is. Külön vagy a salátára öntve is tálalhatod.

Blog.hu ajánló