4 finom és laktató csirkesaláta

A diéta nem feltétlenül rémálom. Egészséges alapanyagokból is könnyedén lehet nagyon finom ételeket készíteni.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Zsírégetés futás nélkül: intenzív edzés, amiből napi 10 perc is elég »

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

Szürke színű ruhákkal ünnepelte 70. születésnapját a divatház »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkéből vagy pulykából készült finomságok még a húsimádók tetszését is elnyerhetik. Egy ízletes, pikáns dresszing pedig akár a kedvencükké is varázsolhatja az eddig feketelistán szereplő zöldségorgiát.

Ha pedig fogyókúrázol, akkor tökéletes választás egy könnyű, mégis laktató csirkesaláta. A receptek négy személyre szólnak.

Juhtúrós csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 20 dkg juhtúró
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 4 főtt tojás
  • 1 csomó zöldhagyma
  • őrölt fehérbors

A csirkét főzd vagy párold meg, de akár vékony csíkokra vágva kevés olajon ki is sütheted. Az ízléseden múlik, hogy melyik megoldást választod. A paradicsomot kockázd fel, a hagymát karikázd fel. A tojásokat nyolcadold. A juhtúrót keverd ki a tejföllel, és ízesítsd, majd öntsd a salátára. Hidegen fogyasztandó.

Színes csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg lilakáposzta
  • 25 dkg zeller
  • 25 dkg kukorica
  • 25 dkg zöldborsó
  • 4 dl kefir
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 4 teáskanál cukor
  • citromlé
  • bazsalikom
  • őrölt fehérbors
  • olaj

A húst csíkozd fel, és kevés olajon pirítsd fehérre, majd sóval és bazsalikommal párold puhára. A zellert és a káposztát vágd vékony csíkokra. A borsót és a kukoricát párold meg. A kefirt keverd össze a majonézzel, a mustárral, a cukorral, és adj hozzá egy kevés borsot, citromlevet. Várd meg, amíg minden hozzávaló kihűl, majd állítsd össze a salátát, és hűtőben tárold tálalásig. Adj neki 1-2 órát, hogy összeérjen.

Spenótos csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 30 dkg bébispenót
  • 20 dkg apró paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Kevés olajon pirítsd pirosra a felcsíkozott csirkét. A zöldségeket vágd fel ízlés szerint, és keverd össze a megmosott, lecsöpögtetett spenóttal. Ezt öntsd a csirkéhez, sózd meg, és pár percig párold. Add hozzá a ketchupot, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, és borsozd meg. Kavargatás mellett még hagyd a tűzön pár percig - vigyázz, hogy még ropogós maradjon a zöldség! Fogyaszthatod melegen, de behűtve is.

Pikáns csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 paradicsom
  • 2-3 piros húsú paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 4 ág szárzeller
  • 2 szál újhagyma
  • néhány szem kapribogyó
  • 1 ecetes uborka
  • 5 evőkanál majonéz
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál ketchup
  • fél dl tejszín
  • 1 kávéskanál citromlé
  • cukor
  • mustár
  • bors
  • olívaolaj

A feldarabolt húst kevés olajon süsd ki, sózd, borsozd. Esetleg a megmaradt zsiradékon megfuttathatod a kukoricát, de ezt akár ki is hagyhatod. A paradicsomot, a paprikát, a kígyóuborkát és a zellert karikázd fel, majd keverd össze a kihűlt csirkecsíkokkal és a kukoricával. Az újhagymát, a kapribogyókat és az ecetes uborkát vágd fel nagyon apróra, majd keverd össze a tejföllel, a majonézzel, a ketchuppal, a tejszínnel, a citromlével, kevés mustárral, illetve ízlés szerint cukorral. Sózd, borsozd a dresszinget is. Külön vagy a salátára öntve is tálalhatod.

Blog.hu ajánló