4 finom és laktató csirkesaláta
A diéta nem feltétlenül rémálom. Egészséges alapanyagokból is könnyedén lehet nagyon finom ételeket készíteni.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkéből vagy pulykából készült finomságok még a húsimádók tetszését is elnyerhetik. Egy ízletes, pikáns dresszing pedig akár a kedvencükké is varázsolhatja az eddig feketelistán szereplő zöldségorgiát.

Ha pedig fogyókúrázol, akkor tökéletes választás egy könnyű, mégis laktató csirkesaláta. A receptek négy személyre szólnak.

Juhtúrós csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 20 dkg juhtúró
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 4 főtt tojás
  • 1 csomó zöldhagyma
  • őrölt fehérbors

A csirkét főzd vagy párold meg, de akár vékony csíkokra vágva kevés olajon ki is sütheted. Az ízléseden múlik, hogy melyik megoldást választod. A paradicsomot kockázd fel, a hagymát karikázd fel. A tojásokat nyolcadold. A juhtúrót keverd ki a tejföllel, és ízesítsd, majd öntsd a salátára. Hidegen fogyasztandó.

Színes csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg lilakáposzta
  • 25 dkg zeller
  • 25 dkg kukorica
  • 25 dkg zöldborsó
  • 4 dl kefir
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 4 teáskanál cukor
  • citromlé
  • bazsalikom
  • őrölt fehérbors
  • olaj

A húst csíkozd fel, és kevés olajon pirítsd fehérre, majd sóval és bazsalikommal párold puhára. A zellert és a káposztát vágd vékony csíkokra. A borsót és a kukoricát párold meg. A kefirt keverd össze a majonézzel, a mustárral, a cukorral, és adj hozzá egy kevés borsot, citromlevet. Várd meg, amíg minden hozzávaló kihűl, majd állítsd össze a salátát, és hűtőben tárold tálalásig. Adj neki 1-2 órát, hogy összeérjen.

Spenótos csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 30 dkg bébispenót
  • 20 dkg apró paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Kevés olajon pirítsd pirosra a felcsíkozott csirkét. A zöldségeket vágd fel ízlés szerint, és keverd össze a megmosott, lecsöpögtetett spenóttal. Ezt öntsd a csirkéhez, sózd meg, és pár percig párold. Add hozzá a ketchupot, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, és borsozd meg. Kavargatás mellett még hagyd a tűzön pár percig - vigyázz, hogy még ropogós maradjon a zöldség! Fogyaszthatod melegen, de behűtve is.

Pikáns csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 paradicsom
  • 2-3 piros húsú paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 4 ág szárzeller
  • 2 szál újhagyma
  • néhány szem kapribogyó
  • 1 ecetes uborka
  • 5 evőkanál majonéz
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál ketchup
  • fél dl tejszín
  • 1 kávéskanál citromlé
  • cukor
  • mustár
  • bors
  • olívaolaj

A feldarabolt húst kevés olajon süsd ki, sózd, borsozd. Esetleg a megmaradt zsiradékon megfuttathatod a kukoricát, de ezt akár ki is hagyhatod. A paradicsomot, a paprikát, a kígyóuborkát és a zellert karikázd fel, majd keverd össze a kihűlt csirkecsíkokkal és a kukoricával. Az újhagymát, a kapribogyókat és az ecetes uborkát vágd fel nagyon apróra, majd keverd össze a tejföllel, a majonézzel, a ketchuppal, a tejszínnel, a citromlével, kevés mustárral, illetve ízlés szerint cukorral. Sózd, borsozd a dresszinget is. Külön vagy a salátára öntve is tálalhatod.

Blog.hu ajánló