Így készül a vicces nevű Lajcsi-szelet

Isteni finom sütemény

Kevés bonyolultabb tésztájú édesség létezik, de, ha jól csinálod, mindenki imádni fogja.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy végtelenül macerás süteménynek - mint ez - nagyon nehéz nekiállni, de, ha belefogsz, úgysem tudod abbahagyni, a végeredmény pedig magáért beszél.

Az ízeket kedvedre variálhatod, pudingból bármilyet tehetsz bele, így is, úgy is nagyon finom lesz.

Lajcsi-szelet

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • szódabikarbóna
  • 2 különböző csomag pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj

Elkészítés ideje:

105 perc.

Elkészítés menete:

Vízfürdő felett keverd össze a kakaót, a mézet, a két tojást és a cukrot, amikor pedig viszonylag egységes lesz, add hozzá a lisztet és a szódabikarbónából is egy nagyon picit. Így kapsz egy erősen ragacsos tésztát, melyből tepsiben három lapot kell készítened.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Amíg a lapok sülnek, készítsd el a pudingokat a leírás alapján - változatoktól függően négy vagy három deci tej szükséges hozzá -, majd tedd félre hűlni. Amíg hűlnek, a vajat és a porcukrot egy géppel verd habosra, majd a kihűlt pudingokhoz add hozzá fele-fele arányban. Ezután kend a lapokra, illetve közéjük a pudingokat, majd, ha ezzel megvagy, az egész sütemény tetejére készíts csokiréteget. Ehhez tortabevonót kell ismét gőz felett megolvasztanod, némi olajjal elkeverned, majd egyenletesen szétkenned a sütemény tetején. Ha ezzel is kész vagy, várd meg, míg a csokiréteg megdermed, és tálalhatod.

A kép az edesillatokakonyhabol.blogspot.hu oldalról származik.

Desszertek mindenek felett!

Ha az édességeknek nem tudsz ellenállni, adunk néhány ötletet képgalériánkban.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük