Krumplis-tejfölös pogácsa

Így hajtogasd, hogy jó legyen

Legszívesebben már sütés közben beleharapnál a könnyű, illatos krumplis-tejfölös pogácsába.

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

Milliárdokat költenek a magyar nők rúzsra és alapozóra - És mi ennek eléggé örülünk »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a krumplis-tejfölös pogácsa fantasztikusan puha, foszlós, és nagyon ízletes. A szép réteges tészta ugyan több időt és áldozatot kíván, de megéri a fáradtságot. Ezt a receptet sokan elkérik majd tőled.

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg krumpli
  • 3 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tejföl
  • 0,5 dl tej
  • 1 kockacukor
  • reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg héjában a krumplit körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, hámozd meg, majd reszeld le vagy törd össze krumplinyomóval. Az élesztőt futtasd fel langyos, cukros tejben öt-tíz perc alatt. Akkor jó, ha habos, és a térfogata is megnő. A lisztet morzsold el a vajjal. Tedd hozzá a tojássárgát, a krumplit, a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és ízlés szerint a sót. Gyúrj lágy tésztát. Ha szükséges, adj még hozzá kevés lisztet. Takard le, tedd meleg helyre, és keleszd a duplájára körülbelül 40 perc alatt.

Pihentetést követően rakd lisztezett felületre, és nyújtsd vékonyra. Utána harmadolva, először alulról felfelé, azután felülről lefelé hajtsd egymásra a tésztát. Majd a bal harmadát hajtsd a tészta tetejére, a jobb harmadát pedig alá. A nyújtást és a hajtogatást félóránként ismételd meg mindig ugyanabban a sorrendben, összesen háromszor. Az utolsó hajtogatás után nyújtsd a tésztát 1-1,5 centi vastagságúra, és szaggasd ki. Kend meg a pogácsák tetejét egy felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 20-25 perc alatt süsd szép pirosra.