Az elronthatatlan krumplis lángos, amit még keleszteni sem kell
Mindenféle macera nélkül, gyorsan is készíthetsz krumplis lángost. Mutatjuk hozzá a bevált receptet.

Az elronthatatlan krumplis lángos, amit még keleszteni sem kell
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A strandszezon után készítsd el otthon a lángost! A krumplis változat az egyik legegyszerűbb és legfinomabb, ráadásul a tésztája könnyű és puha. Ezzel a recepttel az is könnyen boldogul, aki tart a kelt tésztától. Kínáld kedvenc feltéteddel, fokhagymával vagy lilahagymával, tejföllel, sajttal.

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 50 dkg krumpli
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, majd héjában főzd meg. Hámozd meg, és még melegen krumplinyomón törd át. Várd meg, míg kihűl, majd gyúrd össze a tojásokkal, a liszttel és a sóval. Ha túl ragacsos, vagy nem nyújtható, rakj még hozzá lisztet.

 

Tedd át a tésztát egy liszttel megszórt deszkára, és nyújtsd ki körülbelül másfél centi vastagra, majd szaggass belőle közepes méretű korongokat. Forrósíts olajat, majd a kezeddel húzogasd meg a tésztát, és süsd a lángos mindkét felét szép aranybarnára. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat.

Blog.hu ajánló