Gyors krumplis lángos élesztő nélkül

Fél óra alatt összedobod

Ezt a krumplis lángost nem kell keleszteni, ám ez cseppet sem von le az élvezeti értékéből.

Nyereményjáték

Nyerj 10 ezer forintos utalványt a Vision Expressbe! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Képeken a szezon legdivatosabb viharkabátjai: így viseld! »

Mi a horoszkópod? Ilyennek látja személyiségedet a sminkes »

Képeken a szezon legdivatosabb szoknyája: nőies és sikkes »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Íme, egy nagy klasszikus modernizált változatban! Az energia- és időtakarékos krumplis lángos rögtön a kedvenced lesz. Többé az sem gond, ha nincs otthon élesztő, amikor megkívánod. Fokhagymával, sajttal, tejföllel a legfinomabb.

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd kockákra vagy karikákra, és főzd puhára annyi vízben, amennyi ellepi. Szűrd le, és még melegen törd át. Add hozzá  a lisztet, a tojást, a borsot és a sót, majd jól dolgozd össze a tésztát. Ha túlságosan ragad, rakj még hozzá kevés lisztet.

Amikor jól összeáll, nyújtsd egy centi vastagra, és formázz a masszából tenyérnyi darabokat. Forrósíts olajat egy mély serpenyőben vagy lábosban, rakd bele a kézzel kicsit megnyújtogatott tésztát. Egy-két perc múlva fordítsd meg. Ha aranybarna mindkét oldala, szedd ki, papírtörlőn vagy szalvétán csepegtesd le róla az olajat. Még melegen kend meg a kedvenc feltéteddel.