Gyors krumplis lángos élesztő nélkül

Fél óra alatt összedobod

Ezt a krumplis lángost nem kell keleszteni, ám ez cseppet sem von le az élvezeti értékéből.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Íme, egy nagy klasszikus modernizált változatban! Az energia- és időtakarékos krumplis lángos rögtön a kedvenced lesz. Többé az sem gond, ha nincs otthon élesztő, amikor megkívánod. Fokhagymával, sajttal, tejföllel a legfinomabb.

Krumplis lángos

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd kockákra vagy karikákra, és főzd puhára annyi vízben, amennyi ellepi. Szűrd le, és még melegen törd át. Add hozzá  a lisztet, a tojást, a borsot és a sót, majd jól dolgozd össze a tésztát. Ha túlságosan ragad, rakj még hozzá kevés lisztet.

Amikor jól összeáll, nyújtsd egy centi vastagra, és formázz a masszából tenyérnyi darabokat. Forrósíts olajat egy mély serpenyőben vagy lábosban, rakd bele a kézzel kicsit megnyújtogatott tésztát. Egy-két perc múlva fordítsd meg. Ha aranybarna mindkét oldala, szedd ki, papírtörlőn vagy szalvétán csepegtesd le róla az olajat. Még melegen kend meg a kedvenc feltéteddel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük