5 selymes krémleves
20 perc alatt
A laktató krémlevesek kellemesen eltelítenek egész napra anélkül, hogy sok kalóriát vinnél be a szervezetedbe, a hideg változatok hűsítenek.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémlevesek laktatóak, egészségesek, nem utolsósorban pedig irtó finomak tudnak lenni, így a hipergyors elkészítésük már csak egy apró piros pont a többi mellett.

Ha az alap már megvan, akkor nyugodtan kísérletezz kedvedre, ehhez csodás eszközt nyújtanak a friss fűszerek.

Spárgakrémleves

Hozzávalók:

  • 2 csokor zöld spárga
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 8 evőkanál rizspehely
  • 2 tojássárgája
  • 5 dl zabtejszín

1 liter vizet tegyél fel forrni, és szórd bele a rizspelyhet. A rizspelyhet helyettesítheted 6 evőkanál rizzsel is. Bármelyiket is választod, addig kell főzni, amíg teljesen szétfő.

A megmosott spárga alsó részét darabold bele a vízbe, és 10 perc alatt főzd puhára. A spárgák hegyét használhatod majd levesbetétnek. Mikor majdnem kész, add hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd levéve a tűzről turmixold le. Tedd vissza főni, add hozzá a spárgacsúcsokat, illetve a tejszínnel kikevert tojássárgákkal habard be. Egyet forralj rajta.

Zöldborsókrémleves

Hozzávalók:

  • 500 g zöldborsó
  • 1 krumpli
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 teáskanál tejszínes torma
  • szerecsendió

A borsót tedd fel főni a meghámozott, felkockázott krumplival. Amikor megpuhult a krumpli, turmixold le. Add hozzá a tejszínt, a tormát, és még egyszer turmixold át. Forralj rajta egyet. Kevés szerecsendióval ízesítheted.

Sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 500 g sütőtök
  • 5 evőkanál rizspehely
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál só
  • 2,5 dl tejszín
  • tökmagolaj
  • tökmag

A rizspelyhet a kakukkfűvel szárazon, folyamatosan kevergetve 2-3 perc alatt pirítsd meg, majd engedd fel másfél liter vízzel. Pucold meg a sütőtököt, és kockázd fel. Add hozzá a leveshez, sózd meg, és 10 perc alatt főzd puhára. Vedd le a tűzről, turmixold le, majd visszatéve a gázra, forrald össze a tejszínnel. Tálaláskor csorgass bele kevés tökmagolajat, és betétnek adhatsz hozzá tökmagot.

Rukkolakrémleves

Hozzávalók:

  • 100 g rukkola
  • 7 dl húsleveslé
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl tejszín

Az apróra vágott hagymát kevés vajon dinszteld meg, majd öntsd fel az alaplével, és 5 percig forrald. Add hozzá a rukkolát, majd turmixold le. Végül keverd hozzá a tejszínt. Lehűtve fogyasztandó. Pirítóssal tálalva tökéletes előételnek.

Cukkinikrémleves

Hozzávalók:

  • 4 cukkini
  • 250 g natúr joghurt
  • 3 evőkanál finomra vágott mentalevél
  • bors

A cukkinit kockázd fel, és sós vízben tedd fel főni 5 percre. Hirtelen hűtsd le. A zöldséget, a joghurtot és a mentát sózd, borsozd, és turmixold össze az egészet. A megmaradt főzővízzel hígíthatod, ha kell. Lehűtve tálald.

Blog.hu ajánló