Krémes, emeletes palacsintatorta - Bármelyik sütivel felveszi a versenyt
A mascarponés krémmel töltött, csokival leborított palacsintatorta ünnepi édesség is lehet.

Krémes, emeletes palacsintatorta - Bármelyik sütivel felveszi a versenyt
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémes palacsintatorta nagyon mutatós, és már egy szelet jól eltelít. Nem baj, ha a tésztája kicsit vastagabb, mint a hagyományos palacsintának. Érdemes a kész édességet tálalás előtt a hűtőbe tenni, hiszen ha megdermed, jobban tudod szeletelni. Ha így készíted, a tészta nem ragad le, és nem szakad szét, a töltelék pedig selymes és a könnyű lesz.

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 10 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd el jó alaposan a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral. Lassanként öntsd hozzá a tejet, az ásványvizet, majd forgasd hozzá a lisztet. Végül keverd hozzá az olajat, és lefedve pihentesd körülbelül 30 percig. Önts kevés olajat egy serpenyőbe, és süsd ki a palacsintákat a szokásos módon. 

 

A krémhez a mascarponét gépi habverővel keverd össze a kétféle cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Töltsd meg a palacsintákat a krémmel, majd pakold egymásra a tésztákat. Addig rétegezd, amíg tartanak a hozzávalók. Az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, majd csorgasd a desszert tetejére úgy, hogy az oldalára is lefolyjon egy kicsit. Úgy szeleteld fel, mint a tortát.

Blog.hu ajánló