Krémes, emeletes palacsintatorta - Bármelyik sütivel felveszi a versenyt
A mascarponés krémmel töltött, csokival leborított palacsintatorta ünnepi édesség is lehet.

Krémes, emeletes palacsintatorta - Bármelyik sütivel felveszi a versenyt
Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémes palacsintatorta nagyon mutatós, és már egy szelet jól eltelít. Nem baj, ha a tésztája kicsit vastagabb, mint a hagyományos palacsintának. Érdemes a kész édességet tálalás előtt a hűtőbe tenni, hiszen ha megdermed, jobban tudod szeletelni. Ha így készíted, a tészta nem ragad le, és nem szakad szét, a töltelék pedig selymes és a könnyű lesz.

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 10 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd el jó alaposan a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral. Lassanként öntsd hozzá a tejet, az ásványvizet, majd forgasd hozzá a lisztet. Végül keverd hozzá az olajat, és lefedve pihentesd körülbelül 30 percig. Önts kevés olajat egy serpenyőbe, és süsd ki a palacsintákat a szokásos módon. 

 

A krémhez a mascarponét gépi habverővel keverd össze a kétféle cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Töltsd meg a palacsintákat a krémmel, majd pakold egymásra a tésztákat. Addig rétegezd, amíg tartanak a hozzávalók. Az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, majd csorgasd a desszert tetejére úgy, hogy az oldalára is lefolyjon egy kicsit. Úgy szeleteld fel, mint a tortát.

Blog.hu ajánló