Házi krémes leveles tésztából - Habos, krémes töltelékkel
Sok időt megspórolhatsz, ha a krémes lapjait nem saját kezűleg készíted. Így is ellenállhatatlan lesz.
Ha van otthon leveles tésztád, ne habozz elővenni! Egy igazi cukrászdai klasszikust készíthetsz belőle, és még az egész délutánodat sem kell feláldozni. Akkor is sok dicséretre számíthatsz, ha a krémest ezúttal leveles tésztából prezentálod.
Krémes leveles tésztából
Hozzávalók 16 szelethez
- 1 csomag leveles tészta
- 12 dkg liszt
- 10 dl tej
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A bolti leveles tésztát tekerd ki a papírból, és lisztezett felületen nyújtsd két milliméter vastagra. Vágj belőle két egyforma lapot. A tepsi hátuljára helyezz sütőpapírt, és rakd rá az egyik tésztát. Szurkáld meg villával, hogy ne púposodjon fel, és előmelegített sütőben, 170 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd aranybarnára. A másik lappal is így járj el.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept