Így készül az ellenállhatatlan kozáksapka, avagy a hólabda süti
A puha tészta, a lágy krém, a csoki és a kókusz együtt nagyon ütős.
Ha rajongója vagy a kókuszos sütiknek, a népszerű kozáksapkát, avagy hólabdát ne hagyd ki! Igaz, kicsit pepecselős, de az íze minden ráfordított percért kárpótol. A tészta kiszaggatása után a maradék piskótából készíts kókuszgolyókat.
![15773627 8d24e3da4863546a4665a45d8c757fac wm](https://kep.index.hu/1/0/5849/58491/584911/58491109_1ebc70fe4ab615c840fa37a5bebf8cb6_wm.jpg)
Kozáksapka
Hozzávalók 16 darabhoz
Tésztához
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 8 tojás
- 8 evőkanál víz
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krémhez
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
Forgatáshoz
- 12 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj kemény habot. Add hozzá a sárgákat, majd a cukrot, a langyos vizet, végül a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Ekkor már csak óvatosan, gép nélkül, fakanállal dolgozz. Öntsd a masszát zsírozott, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd a tésztát. Ha a sütibe egy hegyes kést szúrsz, és azt üresen húzod ki, nyugodtan vedd ki a tésztát a sütőből, majd hagyd kihűlni.
A krémhez a tejet dolgozd csomómentesre a liszttel. Főzd kis lángon, közben folyamatosan kevergesd. Amikor már sűrű, rakd bele a cukrot és a vaníliás cukrot. A tűzről levéve kevergesd még egy kicsit. Ha langyos a krém, add hozzá a vajat.
A tésztát szúrd ki nagyobb pogácsaszaggatóval, vágd ketté, és kend meg a krémmel. Vond be vele az oldalát is, és forgasd a kókuszba. A csokimázhoz olvassz meg egy tábla étcsokit, és egyengesd a süti tetejére. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy megdermedjen.
![15773631 de25630fbcee5e984c170cfcfe21340e wm](https://kep.index.hu/1/0/5849/58491/584911/58491113_98ecad40a11a9ef8513debca042d9dc8_wm.jpg)