Az igazi kovászos uborka receptje
Vesd be a tapasztalt háziasszonyok trükkjeit
Itt a kánikula, most tegyél el egy nagy adag kovászos uborkát!

Az igazi kovászos uborka receptje
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

Gwen Stefani arca nemcsak a retustól olyan művi: szörnyű, mit tett magával a 48 éves énekesnő »

Egy nő a fejére műttette az Insta-filtert: mégsem lett sokkal szebb, mint volt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ahány ház, annyi kovászos uborka. Van, aki tesz hozzá tormát, más a mustármagra esküszik. Kenyér helyett egyes helyeken krumplit raknak a tetejére. Ezt a családi receptet mindenesetre érdemes kipróbálni. Fél siker, ha napsütéses melegben fogsz hozzá a munkához.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kg uborka
  • 2 l víz
  • 2 torma
  • 2 szelet kenyér
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál só
  • 1 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát több vízben mosd meg, kézzel vagy szivaccsal meg is dörzsölheted. Késsel csípj le mindkét végéből egy picit, majd hosszában vágj bele három-négy csíkot. Erre azért van szükség, hogy a sós víz jobban átjárja. A kaprot is mosd meg alaposan, és a felét tedd egy háromliteres üveg aljába. Pakold rá az uborkákat függőlegesen, egymáshoz jó szorosan, majd dobd rá a fokhagymát, a megpucolt, hosszúkásra szelt tormát és a borsot is. A vizet forrald fel sóval, hűtsd ki, majd öntsd az uborkára. Fontos, hogy mindent ellepjen. A tetejére pedig tégy kenyeret hálóba csavarva.

Fedd le az üveget, és érleld körülbelül három napig. Ha lehet, tedd ki az erkélyre vagy a kertbe, hadd süsse a nap. Közben szükség esetén öntsd fel vízzel. Ha nem éri víz az uborkát, könnyen megromlik. Két nap múlva szedd le róla a kenyeret. Kóstold meg, hogy elég sós-e. Körülbelül a harmadik napon, ha elég érett az uborka, és a színe sem méregzöld, szűrd le, tedd zárható dobozokba vagy üvegekbe. Tárold hűvös helyen.
 

Blog.hu ajánló