Zamatos, pikáns korhelyleves: a tökéletes őszi-téli immunerősítő
A gazdag korhelyleves vitamindús savanyú káposztából készül, turbózd fel vele a szervezetedet!

Zamatos, pikáns korhelyleves: a tökéletes őszi-téli immunerősítő
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

Minden hajszála kihullott egy betegség miatt, mégis csodás fotók készülnek róla »

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy jóféle korhelyleves nemcsak egy átbulizott éjszaka után kiváló, de influenzaszezon előtt is jól jön. A magyaros fűszerezésű káposztaleves sok-sok füstölt hússal mindig jólesik, ráadásul olyan gazdag, hogy nem is nagyon kívánsz utána mást.

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 db kisebb füstölt csülök
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fűszerkömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A füstölt csülköt rakd valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi, és áztasd legalább fél-egy órán át attól függően, hogy mennyire füstös és sós. Ezt követően vágd kisebb darabokra. A káposztát hideg vízben alaposan mosd át. Kicsit meg is vághatod, hogy ne legyenek túl hosszúak a szálak. Rakd a húst és a káposztát is egy nagyobb edénybe, és engedd fel úgy, hogy a víz mindent ellepjen. Tedd hozzá az aprított hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel.
 

Addig főzd, míg puha nem lesz a káposzta és a hús. Ez körülbelül egy-másfél óra. Ekkor a tejfölt keverd össze a liszttel és kevés főzőlével, majd öntsd a forrásban lévő leveshez. Forrald össze öt-tíz perc alatt. Tálaláskor tejföllel ízesítsd. Karikára vágott füstölt kolbászt is tehetsz bele.

Blog.hu ajánló