Csokis-gesztenyés mandulatorta

Vaníliafagyival tökéletes desszert

Egyszerű és szuperfinom édesség. A paleo diétába is belefér! (x)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jövő hétvégi Konyhakiállításra hangolódásként osztjuk meg Gabojsza alábbi receptjét, ezt a gluténmentes tortát, amit ha kókuszzsírral sütsz meg vaj helyett, még a paleo diétába is beillesztheted.

Ha tetszik, a kiállításon még több izgalmas receptet leshetsz el, sőt, fantasztikus nyeremények is várnak, fődíjként egy 2,5 millió forint értékű konyhabútor! Részletek a www.konyhakiallitas.hu oldalon.

Csokis-gesztenyés mandulatorta

Hozzávalók:

20 dkg puha vaj - vagy kókuszzsír
25 dkg jó minőségű gesztenyepüré
5 dkg gesztenyeliszt
20 dkg darált mandula
80 g 85%-os keserű csokoládé
1 kupica rum
4 tojás
1 csomag sütőpor
csipet só
120 g 85%-os keserű csokoládé a bevonathoz - opcionális

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

Késes robotgépben daráld meg a mandulát és a csokoládét, majd elvegyítjük a gesztenyeliszttel, a sütőporral és egy csipet sóval. A vajat keverd habosra a gesztenyemasszával és egy kupica rummal majd egyenként add hozzá a tojásokat és jól keverd ki.

A száraz anyagok keverékét lassanként add hozzá, alaposan keverd el, majd öntsd a masszát egy kivajazott, 26 cm-es, kapcsos tortaformába. Egyengesd el a tetejét és 160 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig, illetve tűpróbáig sütjük - nem érdemes túlsütni, mert száraz, morzsalékos lesz.

Csokibevonat nélkül, langyosan, egy gombóc vanília, vagy madártej fagylalttal már tálalhatod is, vagy tovább fokozhatod az élvezeteket, ha vízgőz felett megolvasztott csokoládéval is bevonod. Csokival bevonva picit morzsalékosabb mint langyosan, de egy jó kis narancslekvárral vagy almazselével így is pazar!

Ezt is szeretjük