14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Tanulj a nagyitól, hiszen számtalan olyan házi módszert ismer, amivel megmenthető a leves, élénk színű marad a zöldség, a tészta pedig friss.

Dia

A citromlé csodásan megőrzi a felszeletelt zöldségek és gyümölcsök friss színét. Cseppents egy keveset hideg vízbe, és abba aprítsd a krumplit, almát és brokkolit.
A citromlé csodásan megőrzi a felszeletelt zöldségek és gyümölcsök friss színét. Cseppents egy keveset hideg vízbe, és abba aprítsd a krumplit, almát és brokkolit.

Dia

Ha a sütemények hozzávalóit pár órával a felhasználás előtt szobahőmérsékleten pihenteted - a tojásokat is -,  akkor a tészta könnyebben összeáll, és omlósabb lesz.Kapcsolódó cikk:A nagyi 12 leghasznosabb praktikája a konyhába »
Ha a sütemények hozzávalóit pár órával a felhasználás előtt szobahőmérsékleten pihenteted - a tojásokat is -,  akkor a tészta könnyebben összeáll, és omlósabb lesz.

Kapcsolódó cikk:
A nagyi 12 leghasznosabb praktikája a konyhába »

Dia

A méz nemcsak édesítésre szolgál, hanem ropogóssá és pirossá teszi a sülteket is. Kend meg a malac vagy a pulyka bőrét mézes páccal, és senki nem tud majd ellenállni neki.Kapcsolódó receptek:4 piros és ropogós sültcsirke-variáció »
A méz nemcsak édesítésre szolgál, hanem ropogóssá és pirossá teszi a sülteket is. Kend meg a malac vagy a pulyka bőrét mézes páccal, és senki nem tud majd ellenállni neki.

Kapcsolódó receptek:
4 piros és ropogós sültcsirke-variáció »

Dia

Pohár minden háztartásban akad, mindenféle méretben, így aztán nem kell pogácsa vagy fánkszaggató. Egyszerűen mártsd kevés lisztbe a száját, és szaggasd ki vele a tésztát.
Pohár minden háztartásban akad, mindenféle méretben, így aztán nem kell pogácsa vagy fánkszaggató. Egyszerűen mártsd kevés lisztbe a száját, és szaggasd ki vele a tésztát.

Dia

Ha a leves túl zsíros lett, akkor márts bele salátalevelet. Erre ráragad a felesleg. Ismételgesd a műveletet, amíg zsírmentesnek nem ítéled a levest.Kapcsolódó cikk:A 4 legfinomabb házi húsleves - Békebeli ízek »
Ha a leves túl zsíros lett, akkor márts bele salátalevelet. Erre ráragad a felesleg. Ismételgesd a műveletet, amíg zsírmentesnek nem ítéled a levest.

Kapcsolódó cikk:
A 4 legfinomabb házi húsleves - Békebeli ízek »

Dia

A paradicsomot úgy a legkönnyebb meghámozni, ha ejtesz az alján egy X-alakú bevágást, majd forró vízbe mártod egy percre. A felkunkorodott héjat így már könnyen lehúzhatod. Az őszibarackot hasonlóan meghámozhatod.
A paradicsomot úgy a legkönnyebb meghámozni, ha ejtesz az alján egy X-alakú bevágást, majd forró vízbe mártod egy percre. A felkunkorodott héjat így már könnyen lehúzhatod. Az őszibarackot hasonlóan meghámozhatod.

Dia

Egy kevés likőrrel könnyen flambírozhatsz, illetve készíthetsz hirtelen sült cukormázat a pudingok tetejére. Csak egy pár csepp kell, valamint egy gyufa. Természetesen kesztyűt viselj a művelet során.Kapcsolódó receptek:5 macerás, de nagyon finom desszert »
Egy kevés likőrrel könnyen flambírozhatsz, illetve készíthetsz hirtelen sült cukormázat a pudingok tetejére. Csak egy pár csepp kell, valamint egy gyufa. Természetesen kesztyűt viselj a művelet során.

Kapcsolódó receptek:
5 macerás, de nagyon finom desszert »

Dia

Ha a vágódeszkán hagymát aprítottál, és nem szeretnéd, hogy szagos maradjon, akkor citromlé és só keverékével dörzsöld át a nedves deszkát, majd öblítsd le.
Ha a vágódeszkán hagymát aprítottál, és nem szeretnéd, hogy szagos maradjon, akkor citromlé és só keverékével dörzsöld át a nedves deszkát, majd öblítsd le.

Dia

A szódabikarbóna sok mindenre használható: megtisztíthatod vele a mosogatótálcát, ha pedig nincs otthon sütőpor, akkor ezzel helyettesítheted.Kapcsolódó cikk:Az 5 legjobb tűzhelytisztító - Szerintünk »
A szódabikarbóna sok mindenre használható: megtisztíthatod vele a mosogatótálcát, ha pedig nincs otthon sütőpor, akkor ezzel helyettesítheted.

Kapcsolódó cikk:
Az 5 legjobb tűzhelytisztító - Szerintünk »

Dia

Hogy ne eredjen el a könnyed hagymapucolás és -aprítás közben, tedd fél órára a hűtőbe, mielőtt hozzálátsz. A kést vizezd be, és a szádon át vedd a levegőt.
Hogy ne eredjen el a könnyed hagymapucolás és -aprítás közben, tedd fél órára a hűtőbe, mielőtt hozzálátsz. A kést vizezd be, és a szádon át vedd a levegőt.

Dia

Ha elsóztad az ételt, akkor forrald fel, és darabolj bele krumplit. Főzd puhára, majd szedd ki az ételből. A krumplidarabok magukba szívják a sót.
Ha elsóztad az ételt, akkor forrald fel, és darabolj bele krumplit. Főzd puhára, majd szedd ki az ételből. A krumplidarabok magukba szívják a sót.

Dia

A só remekül használható szagtalanításra. Ha hagymát vágtál, dörzsöld be egy kevéssel a kezed, majd öblítsd le. Utána alaposan kend be a kezed kézkrémmel.  Kapcsolódó cikk: Foltok, szagok, szennyeződések ellen - 12 bevált praktika a sóval »
A só remekül használható szagtalanításra. Ha hagymát vágtál, dörzsöld be egy kevéssel a kezed, majd öblítsd le. Utána alaposan kend be a kezed kézkrémmel.

Kapcsolódó cikk:
Foltok, szagok, szennyeződések ellen - 12 bevált praktika a sóval »

Dia

Nem baj, ha egyszerre több tésztát gyúrsz. A linzer- és pitetészta tökéletesen érzi magát a mélyhűtőben, így, ha egy kis sütire vágysz, már elég csak összeállítani és a sütőbe tenni.
Nem baj, ha egyszerre több tésztát gyúrsz. A linzer- és pitetészta tökéletesen érzi magát a mélyhűtőben, így, ha egy kis sütire vágysz, már elég csak összeállítani és a sütőbe tenni.

Dia

Ha leégett az étel, és fekete foltok tarkítják az edény alját, akkor töltsd meg hideg vízzel, tegyél bele három evőkanál sót, majd forrald fel. Ezután már könnyedén eltüntetheted a leégett foltot.
Ha leégett az étel, és fekete foltok tarkítják az edény alját, akkor töltsd meg hideg vízzel, tegyél bele három evőkanál sót, majd forrald fel. Ezután már könnyedén eltüntetheted a leégett foltot.
Ezt is szeretjük
Fotó: