Könnyű, tejszínes rakott tészták zöldséggel
Nem csak hússal rakhatod meg a tésztát. Ha vega vagy, akkor biztos örülsz az új recepteknek, ha pedig húsevő, akkor a változatosságnak.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tészta gyorsan elkészíthető, így aztán tökéletes hétköznapi vacsora. Ha nem elégszel meg az egyszerű változatokkal, akkor rakd meg, és pirítsd szép pirosra.

Hogy ne legyen száraz, gazdagítsd tejszínnel! Ha nem a húsevők táborát erősíted, akkor is jó a rakott változat, hiszen igazán sokféleképpen elkészítheted.

Zöldbabos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg ceruzabab
  • 12 metélőhagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • reszelt parmezán
  • olívaolaj
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg sajt

A tésztát főzd meg sós vízben, majd csepegtesd le. Egy nagy serpenyőben melegíts olajat, tedd bele a felkockázott hagymát és az átnyomott fokhagymát.

Add hozzá a kisebb darabokra vágott babot, és párold két-három percig. Vedd le a lángról, és keverd bele a felkarikázott metélőhagymát. A tejszínt keverd össze a lereszelt sajttal, majd ezt forgasd össze a sonkás babbal. Keverd össze a tésztával, majd tedd egy kivajazott jénai tálba, és előmelegített sütőben süsd 20 percig.

Kelbimbós rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg fodros kockatészta
  • 1 doboz csiperke
  • fél kg kelbimbó
  • 5 dl főzőtejszín
  • 20 dkg sajt
  • bors
  • vaj

A tésztát főzd ki. A kelbimbót tisztítsd meg, majd forrásban lévő vízben főzd pár percet, szűrd le, majd szeleteld fel. Vajon futtasd át, majd keverd össze a tejszínnel. Rétegezz kivajazott jénaiba egy sor tésztát, egy sor zöldséget, majd megint egy sor tésztát és egy sor zöldséget. Mindegyik közé szórj sajtot. Előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd össze.

Hagymás-sajtos rakott penne

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne
  • 4 nagyobb hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • egy csomag újhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • kevés olaj

A hagymát vágd félbe, majd karikázd fel. A fokhagymát vágd egészen apró darabokra, az újhagymát pedig karikázd fel a zöldjével együtt.  Kevés olajban párold meg a hagymákat, de nem szabad megpirulniuk. A sajtot reszeld le, tegyél félre egy kicsit, ami majd a tetejére jön. A többit keverd össze a tejföllel, a főzőtejszínnel, a sóval és a borssal. A nem túl puhára főzött pennét keverd el a tejfölös keverékkel és a hagymákkal, majd tedd egy kiolajozott tűzálló tálba. Szórd meg a tetejét sajttal, és forró sütőben süsd aranybarnára.

Cukkinis rakott tészta

Hozzávalók:

  • 2 csokor zöld spárga
  • 2 kis cukkini
  • 1 konzerv kukorica
  • 25 dkg rövid csőtészta
  • 30 dkg sajt, lehetőleg háromféle
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl főzőtejszín

A tésztát főzd meg sós vízben. A spárgát mosd meg, vágd le az alsó, fás részét, a többit vágd három-négy centis darabokra. A cukkinit mosd meg, majd kockázd fel úgy, hogy ne legyenek sokkal nagyobbak a kockák, mint a spárgadarabok. Olvassz egy kis vajat egy nagy serpenyőben, majd a zöldségeket és a lecsöpögtetett kukoricát párold 5 percig.
A sajtokat reszeld le. A tésztából önts egy kivajazott tálba, majd tegyél rá a zöldségekből, önts rá egy kis vízzel lazított főzőtejszínt, sózd meg, majd szórj rá sajtot. Folytasd a rétegezést úgy, hogy a sajt kerüljön a legtetejére. Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd 20-25 percig.

Blog.hu ajánló