Könnyű paradicsomos gnocchi
Gyúrd magad a tésztát!
Remek vacsora lehet egy tányér pikáns paradicsomos gnocchi némi parmezánnal megszórva.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gnocchi tulajdonképpen olyan, mint a nudli, csak az olaszok sósan eszik, bunda nélkül. A krumpligaluskák elkészítése pedig egyáltalán nem nehéz, ha van időd, érdemes nekiállni ahelyett, hogy bolti verziót vennél.

A paradicsomos feltét szintén roppant egyszerű, de még ezt is megspórolhatod, ha veszel egy üveg paradicsomszószt.

Paradicsomos gnocchi

Hozzávalók a tésztához:

  • 75 dkg burgonya
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg vaj

Hozzávalók a szószhoz:

  • 3 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj

A krumplit főzd meg, majd egy krumplinyomón nyomd át. Sózd meg, apránként add hozzá a lisztet és a vajat, valamint a tojások sárgáját, és dolgozd össze alaposan. A tészta akkor jó, ha elválik a kezedtől és az edény falától is. 

Formálj lisztes kézzel gombócokat, ne legyenek túl nagyok, és sós vízben főzd ki. A paradicsom alját vágd be, mártsd forró vízbe, majd húzd le a héját. Aprítsd fel, sózd meg, olajon főzd krémesre, a végén nyomd bele a fokhagymát. Ízesítheted friss zöldfűszerrel is.

Szűrd le a tésztát, majd keverd el a szósszal, végül parmezánnal megszórva kínáld. Könnyű fehér vagy rozé bor illik hozzá.

Blog.hu ajánló