Könnyű, gyors piskóták vasárnap délutánra
A piskótakészítés nem lehetetlen küldetés, csupán néhány egyszerű fortély ismeretére van szükséged, hogy tökéleteset alkoss.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskóta örök kedvenc, illetve örök mumus, könnyű elkészíteni, és könnyű elrontani is. Íme, két alaprecept, amit aztán megtölthetsz, csokiba hempergethetsz, vagy csak megszórhatsz porcukorral.

Fogadj meg két trükköt: szoba-hőmérsékletű alapanyagokból keverd ki a tésztát, és ne nyitogasd a sütőt!

Vizes piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 8 evőkanál víz
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

A tojásokat válaszd ketté, és a cukorral, valamint négy evőkanálnyi vízzel keverd habosra. A maradék vizet a tojásfehérjékkel verd keményre. A sütőporral vegyített lisztet keverd a tojássárgákhoz, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot is.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne egyenletesen a tésztát. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Profi tippek

Ha bizonytalan vagy a piskótakészítésben, akkor nézd meg, mit tanácsol egy profi chef, így biztosan nem fogod elrontani.

Vajas piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás

A vajat olvaszd fel, és a cukorral, valamint a tojások sárgájával keverd habosra. A lisztet szitáld bele, és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd a tojásos masszához. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele a tésztát, és simítsd el. Előmelegített sütőben süsd készre. Ha megsült, borítsd ki a süteményt, és hagyd kihűlni.

Blog.hu ajánló