5 gyors egytálétel
Ha nem akarsz külön bajlódni a körettel és a főétellel, akkor válogass a következő receptek közül. Könnyű, és mégis laktató vacsorát dobhatsz össze.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egytálételeket gyorsan össze lehet dobni, így egy rohanós nap után, villámvacsinak kiválóak, hiszen nem kell folyton mellette állnod. Sőt, még a vegetáriánusok is válogathatnak a következő összeállításból.

A fogásokkal ráadásul az egész étkezést elintézheted, hiszen az egytálételek lényege, hogy maximum egy kis kenyeret kell melléjük enni.

Pásztorpite

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1-2 evőkanál paradicsomsűrítmény
  • 0,5 l csirke alaplé
  • 25 dkg zöldborsó
  • 50 dkg burgonya
  • 1 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 6 db mogyoróhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 50 g vaj
  • 2-3 babérlevél
  • kakukkfű
  • frissen őrölt bors

A hagymát és a sárgarépát aprítsd fel, és a babárlevelet hozzáadva, illetve kakukkfűvel megszórva vajon süsd pár percig. Add hozzá a darált húst, a paradicsompürét, sózd, borsozd. Mikor jól átsült az egész, öntsd fel az alaplével, és főzd sűrűre. Add hozzá a borsót, és párold még pár percig. Ezt öntsd egy kissé kiolajozott jénaiba, és a fedd be a krumpliból készített pürével. Süsd aranybarnára.

Sóskás rakottas

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált hús
  • 0,5 kg sóska
  • 5 dkg szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 2 tojás
  • 10 dkg rizs
  • bors

Párold meg a rizst. A szalonnát vágd kis kockákra, és a kiolvasztott zsírján pirítsd üvegesre a felaprított hagymát. Ezt lecsöpögtetve, szedd rá a húsra, majd add hozzá a rizst, a tojásokat, és sózd, borsozd. Gyúrd össze, és formálj belőle gombócokat. Ezeket kezd el rétegelni egy lábasban a sóskalevelekkel. Alulra rakj egy sor gombócot úgy, hogy ne érjenek össze. Erre helyezz egy sor sóskát. A következő réteg gombócok pont a lyukakba kerüljenek, majd ezt is fedd le a levelekkel. Ezt addig folytasd, amíg van hozzávaló. Legfelülre sóska kerüljön. Önts rá kevés vizet, és fedő alatt párold meg.

Gorgonzolás cukkini

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 10 dkg gorgonzola sajt
  • 10 dkg gouda sajt
  • 5 dkg tökmag
  • bors
  • őrölt chili
  • olívaolaj

Vágd le a cukkinik végét, és hosszában szeleteld fel félcentis lapokra. Sózd be mindkét oldalát. Ha levet eresztettek, itasd le, majd borsozd, chilizd meg. Pirítsd meg a tökmagokat. Kevés olajon süsd meg a cukkini mindkét oldalát. Ezeket fektesd egy hőálló tálba, szórd meg gorgonzolával és goudával, majd süsd aranybarnára. Szórd meg a tökmaggal tálalás előtt.

Kapros-tejfölös csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 50 dkg burgonya
  • 450 g tejföl
  • 2 csokor kapor
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • olívaolaj

A csirkét és a krumplit vágd darabokra, és dobáld bele egy tepsibe. Szórd meg a felaprított hagymával, a fokhagymával, kaporral, és locsold meg olívaolajjal. Sózd, borsozd, és ízesítsd bazsalikommal, majd az egészet forgasd össze, hogy minden jusson mindenhová. Lefedve, 200 fokon süsd körülbelül egy óráig. Miután készre sült, keverd össze a tejföllel, majd még félórára tedd vissza a sütőbe, már fedő nélkül.

Töltött krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 db tömlős sajt
  • 6 szelet sajt
  • szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors

A burgonyákat héjastul csomagold alufóliába és süsd meg. Ha ez kész, szedd le a héjukat, vágd le a tetejét, és vájd ki a belsejét. Törd össze villával a felesleget, keverd össze körülbelül 8 deka vajjal, a tojássárgájával, a tömlős sajttal, sóval, borssal, ízlés szerint szerecsendióval, petrezselyemmel, és végül a felvert fehérjével. Ezt töltsd vissza krumplikba, és borítsd be a sajtszeletekkel. A maradék olvasztott vajjal öntözd meg őket, és süsd még 20-25 percig.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló