Köménymagos kelkáposzta sült kolbásszal

Réges-régi recept

Nem, ez nem a hagyományos kelkáposzta, annál sokkal finomabb.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A köménymagos kelkáposztát a tejfölös-mustáros szaft teszi igazán különlegessé. Kínáld krumplipürével, rizzsel, kuszkusszal, hogy még tartalmasabb legyen. Nem kell puffadástól tartanod, ha késhegynyi szódabikarbónát is dobsz a kelkáposztához főzés közben. Kard Éva receptjét követve ízletes ételt készíthetsz. 
 

Köménymagos kelkáposzta

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 kisebb kolbász
  • 1 kelkáposzta
  • 3 dl csirkealaplé
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 2 teáskanál magos dijoni mustár
  • 2 teáskanál egész köménymag
  • 2 vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Forrósíts fel egy evőkanál olajat, tedd bele a kolbászokat, és pár perc alatt süsd szép pirosra. Közben többször forgasd meg, hogy egyformán süljön. Ha kész, szedd ki a zsiradékból, és rakd félre. A vöröshagymát pucold meg, és vékonyan szeleteld fel. A káposztát vágd hat részre úgy, hogy a torzsája összefogja a leveleket.

A maradék olajat és a vajat hevítsd fel, add hozzá a vöröshagymát, szórd meg sóval, majd párold aranybarnára. Néha kevergesd meg. Ezután dobj a hagymára köménymagot, majd pirítsd együtt egy-két percig. Tedd rá a káposztaszeleteket, öntsd fel az alaplével, fedd le és párold pár perc alatt puhára. Utána óvatosan szedd ki egy tányérra.

A visszamaradt hagymás szafthoz add hozzá a tejfölt és a mustárt, forrald össze. Tedd bele a káposztát, és a sült kolbászt is. Főzd pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön. Közben többször rázogasd meg, de keverni nem szabad, mert összetörik a káposzta. Tálaláskor kanalazz a tányérba néhány kanál hagymás szaftot, helyezd rá a káposztát, a kolbászt, és a körettel kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük