Köménymagos kelkáposzta sült kolbásszal
Réges-régi recept
Nem, ez nem a hagyományos kelkáposzta, annál sokkal finomabb.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Bombabiztos módszer a csizma szagtalanítására: csak 2 dolog kell hozzá »

Így használd a fahéjat az esküvőn: csodás dekoráció lehet belőle »

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A köménymagos kelkáposztát a tejfölös-mustáros szaft teszi igazán különlegessé. Kínáld krumplipürével, rizzsel, kuszkusszal, hogy még tartalmasabb legyen. Nem kell puffadástól tartanod, ha késhegynyi szódabikarbónát is dobsz a kelkáposztához főzés közben. Kard Éva receptjét követve ízletes ételt készíthetsz. 
 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 kisebb kolbász
  • 1 kelkáposzta
  • 3 dl csirkealaplé
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 2 teáskanál magos dijoni mustár
  • 2 teáskanál egész köménymag
  • 2 vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Forrósíts fel egy evőkanál olajat, tedd bele a kolbászokat, és pár perc alatt süsd szép pirosra. Közben többször forgasd meg, hogy egyformán süljön. Ha kész, szedd ki a zsiradékból, és rakd félre. A vöröshagymát pucold meg, és vékonyan szeleteld fel. A káposztát vágd hat részre úgy, hogy a torzsája összefogja a leveleket.

A maradék olajat és a vajat hevítsd fel, add hozzá a vöröshagymát, szórd meg sóval, majd párold aranybarnára. Néha kevergesd meg. Ezután dobj a hagymára köménymagot, majd pirítsd együtt egy-két percig. Tedd rá a káposztaszeleteket, öntsd fel az alaplével, fedd le és párold pár perc alatt puhára. Utána óvatosan szedd ki egy tányérra.

A visszamaradt hagymás szafthoz add hozzá a tejfölt és a mustárt, forrald össze. Tedd bele a káposztát, és a sült kolbászt is. Főzd pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön. Közben többször rázogasd meg, de keverni nem szabad, mert összetörik a káposzta. Tálaláskor kanalazz a tányérba néhány kanál hagymás szaftot, helyezd rá a káposztát, a kolbászt, és a körettel kínáld.

Blog.hu ajánló