Kolbásszal töltött egyben sült karaj

Így lesz igazán omlós

A kolbásszal töltött karaj melegen krumplival, hidegen kukorica- vagy franciasalátával is nagyon ízletes.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Abban biztos lehetsz, hogy a kolbásszal töltött karajt mindenki szívesen fogyasztja. Főleg, ha kellően fűszeres, szaftos és omlós. Neked csak percekig kell ezzel a különleges fogással foglalkoznod, a többit bízd a sütőre.

Kolbásszal töltött

Hozzávalók 4 személyre

  • 1,5 kg kicsontozott karaj
  • 1 szál füstölt parasztkolbász
  • 10 dkg szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 3 fokhagymagerezd
  • bors
  • mustár
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

Sokat segít, ha a hentest jól ismered. Kérd meg, hogy a húst szúrja át középen, hosszában, és húzzon bele egy szál szaftosabb parasztkolbászt. Otthon mosd át a karajt, és tedd zsírral kikent tepsibe. Szórd meg sóval, borssal, szúrd bele a félbevágott fokhagymagerezdeket, kend meg jól mustárral, rakj a tetejére szalonnát és szeletelt hagymát. Locsold meg a húst, és tekerd körbe fóliával. 

Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül másfél óra alatt süsd meg. Közben locsold meg vízzel vagy a saját levével. Ha már puha, vedd le róla a fóliát, és süsd pirosra. Ne hagyd sokáig fólia nélkül a sütőben, mert akkor a karaj kiszáradhat. Ha egy kicsit hűl, szebben tudod szeletelni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük