Kolbásszal töltött csirkemell baconbe göngyölve, egyenesen a sütőből

A kolbásszal töltött, sajtos csirkemell is nagy kedvenc lehet. A bacon finom ízt ad a húsnak, és segít, hogy ne száradjon ki sütés közben.

Kolbásszal töltött csirkemell baconbe göngyölve, egyenesen a sütőből
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kolbásszal töltött csirkemellet egy órán belül könnyedén elkészítheted, mégis mindenki elégedett lesz a végeredménnyel. Ezúttal ne panírozd, tekerj köré bacont. Kívülről ropogósra sül, belül finom szaftos, omlós lesz. A kolbász miatt nem nagyon kell fűszerezni sem. 

Kolbásszal töltött csirkemell

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell
  • 20 dkg kolbász
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket öblítsd le, és papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet. Vágd vékony szeletekre, ha kell, kicsit klopfold ki, és sózd be. A csirkemellszeleteket fektesd a kiterített baconre. Mindegyikre tegyél kolbászdarabkát, és szórd meg reszelt sajttal. A baconnel együtt tekerd fel a szeleteket. 

Rendezd a tekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alájuk kevés vizet. Fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Amikor a hús puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst. 
A kijevi csirkemell is ellenállhatatlan, ráadásul otthon is elkésztheted tökéletesre. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük