A klasszikus piskótatekercs kipróbált receptje: házi lekvárral megtöltve az igazi
A klasszikus piskótatekercs barack-, eper- vagy málnalekvárral is elképesztően finom.
Ha valami egyszerű, házias édességre vágysz, a klasszikus piskótatekercs a legjobb választás, főleg, ha pihen néhány üveg házi lekvár is a polcodon. A tekercs tésztájához a megszokottnál kicsit kevesebb lisztet használj, hogy egyszerűbb legyen felcsavarni.
Klasszikus piskótatekercs
Hozzávalók 1 darabhoz
- 8 evőkanál lekvár
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csipet só
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd add hozzá először kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat, végül szitáld bele a lisztet is. Ekkor már ne verd, csak fakanállal, nagy mozdulatokkal keverd el. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon húsz percig süsd, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, a papír segítségével még melegen tekerd fel, és hagyd kihűlni. Amikor kihűlt, csavard le, kend meg lekvárral, és tekerd fel újra. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.
Még édesebb és krémesebb lesz a piskótatekercs, ha a tésztájába kakaót keversz, és túrókrémmel töltöd meg.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept