A Kinder szelet receptje

Készítsd el otthon!

A messziről felismerhető vigyorgó fiús csomagolás mögött rejlő finomságot mindenki ismeri és szereti. Otthon is elkészítheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ellenállhatatlan édesség nemcsak csoki formájában, de sütiként is isteni finom, ráadásul egyáltalán nem nehéz elkészíteni.

A tetejére készíts csokimázat, hogy még finomabb legyen, a krémbe pedig rejts mogyoródarabkákat!

Kinder szelet

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanálnyi méz
  • 1 púpozott evőkanálnyi holland kakaópor
  • 0,5 dl tej
  • 1 kiskanálnyi szódabikarbóna
  • 1-2 evőkanálnyi cukor

A krémhez:

  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 2 kanálnyi liszt
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Két lábasra lesz szükséged, az alsóba tégy vizet, és helyezd a tűzhelyre, majd gyújts alá, ez adja a gőzt. A másikba tedd a vajat, és helyezd a gőz fölé. Amikor elkezd olvadni, add hozzá a kakaóport, a tojást, a cukrot és a mézet. Egy tálba mérd ki a tésztához kellő lisztet, add hozzá a szódabikarbónát is, majd keverd simára a gőz felett olvasztott keverékkel, a tejet akkor add hozzá, ha kicsit lágyítani kell rajta.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha összeállt, lágy, de nyújtható masszává, akkor jó. Válaszd két egyenlő részre a masszát, nyújtsd ki egységes méretűre őket lisztezett felületen. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a kinyújtott tésztalapokat pedig tedd egy-egy tepsi hátára, majd told be őket a sütőbe.

Amikor megsültek - ez 10-15 perc alatt megtörténik -, vedd ki őket, és tedd félre. Ezek után - vagy közben - készítsd el a krémet. A pudingport készítsd el a cukorral és a tejjel a csomagoláson leírtaknak megfelelően.

A lisztet keverd simára a tejföllel, majd add a kész pudinghoz. A vajat keverd habosra, és ezt is add a keverékhez. Amikor kihűlt kissé az egész, akkor kend meg vele az alsónak szánt lapot, tedd rá a másikat, és már kész is vagy. 

A képet és a receptet a receptneked.hu molnaricusss@gmail.com nevű felhasználójától vettük

Az ezerarcú piskótatészta

A hagyományos sütialapból rengeteg édes finomságot készíthetsz.

A legfinomabb sütik piskótatésztából

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük