Kijevi húsgolyók ropogós bundában
Így gyorsítsd fel a panírozást
Tuti ötlet rántotthús-rajongóknak! Nagy esély van arra, hogy a kijevi húsgolyó lesz a család új kedvence.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázzsal és wellness-szel kombinált élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Nagyon öregít, ha nem jól teszed fel: a tökéletes füstös szemek titka »

A '90-es évek kedvenc manökenje volt: rövid fazonjai divatosabbak, mint valaha »

Mint egy négyéves kisgyerek, akkora a világ legkisebb modellje »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az étteremben szívesen választasz az étlapról kijevi csirkét? Esetleg gyakran készíted el otthon is? Akkor ezt feltétlenül ki kell próbálnod! A nagy klasszikus új formában talán még több hívet szerez. Bár a kijevi húsgolyókkal kicsit több a macera, a panírozásra van egy bevált trükkünk, mutatjuk.

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 1 kg csirkemell
  • bors

Töltelékhez

  • 20 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojássárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • bors

Panírhoz

  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A húst daráld le, vagy még jobb, ha eleve rábízod ezt a feladatot a hentesre. Ízesítsd sóval, borssal, és nedves kézzel formázz a masszából diónyi golyókat. A töltelék hozzávalóit is dolgozd össze, és készíts az előzőeknél kisebb gombócokat. 

A húsgolyót lapítsd el, rakj a közepébe tölteléket, majd nyomkodd rá a húsos masszát. Panírozd be a gombócokat a szokásos módon, először tedd a lisztbe, utána forgasd meg őket a tojásban, végül pedig rakd a zsemlemorzsába. Felgyorsíthatod a munkát, ha a lisztet és a morzsát egy zárható, mély edénybe öntöd, és egyszerre több golyót pakolsz bele, majd alaposan megrázogatod. 

Forrósíts olajat, ha serceg, rakd bele a húsokat. A közepesnél valamivel kisebb lángon süsd aranybarnára hét-kilenc perc alatt. Közben forgasd meg a gombócokat. Szedd ki őket egy papírtörlőre, és a felesleges olajat csepegtesd le róluk. 

Blog.hu ajánló