Kijevi csirkegolyó házilag: ropogós bunda, csábító, nyúlós sajt a közepén
A kijevi csirkegolyó a sajtos, vajas tölteléktől válik igazán különlegessé.
Extrább és finomabb, mint a sima rántott hús. Ha megkóstolod a kijevi csirkegolyókat, felkerül a kedvencek listájára. A fantasztikus töltelék miatt esély sincs arra, hogy a fűszeres csirkemell száraz legyen. Ha duplán panírozod be, a sajtos massza sem folyik ki belőle.
Kijevi csirkegolyó recept
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemell
- 20 dkg sajt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 késhegynyi bors
- 1 db tojássárgája
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, daráld le, majd keverd hozzá a sót és a borsot. A sajtot reszeld le, add hozzá a zúzott fokhagymát, a tojássárgáját, a vajat, az apróra vágott petrezselyemet, és jól dolgozd össze. A húsból és a sajtos masszából is formázz azonos mennyiségű, körülbelül harminc darab kisebb gombócot. A húsgolyót lapítsd el, és helyezd a közepébe a sajtos keveréket.
A szokásos módon panírozd be a húst, előbb forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Forrósíts olajat, rakd bele a gombócokat, és süsd minden oldalukat aranybarnára körülbelül nyolc perc alatt. Közben többször forgasd át a húst. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept