Kijevi csirkegolyó házilag: ropogós bunda, csábító, nyúlós sajt a közepén

A kijevi csirkegolyó a sajtos, vajas tölteléktől válik igazán különlegessé.

Kijevi csirkegolyó házilag: ropogós bunda, csábító, nyúlós sajt a közepén
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Extrább és finomabb, mint a sima rántott hús. Ha megkóstolod a kijevi csirkegolyókat, felkerül a kedvencek listájára. A fantasztikus töltelék miatt esély sincs arra, hogy a fűszeres csirkemell száraz legyen. Ha duplán panírozod be, a sajtos massza sem folyik ki belőle.

Kijevi csirkegolyó recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 db tojássárgája
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, daráld le, majd keverd hozzá a sót és a borsot. A sajtot reszeld le, add hozzá a zúzott fokhagymát, a tojássárgáját, a vajat, az apróra vágott petrezselyemet, és jól dolgozd össze. A húsból és a sajtos masszából is formázz azonos mennyiségű, körülbelül harminc darab kisebb gombócot. A húsgolyót lapítsd el, és helyezd a közepébe a sajtos keveréket.
 

A szokásos módon panírozd be a húst, előbb forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Forrósíts olajat, rakd bele a gombócokat, és süsd minden oldalukat aranybarnára körülbelül nyolc perc alatt. Közben többször forgasd át a húst. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük