Kijevi csirkegolyó házilag: ropogós bunda, csábító, nyúlós sajt a közepén
A kijevi csirkegolyó a sajtos, vajas tölteléktől válik igazán különlegessé.

Kijevi csirkegolyó házilag: ropogós bunda, csábító, nyúlós sajt a közepén
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Extrább és finomabb, mint a sima rántott hús. Ha megkóstolod a kijevi csirkegolyókat, felkerül a kedvencek listájára. A fantasztikus töltelék miatt esély sincs arra, hogy a fűszeres csirkemell száraz legyen. Ha duplán panírozod be, a sajtos massza sem folyik ki belőle.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg csirkemell
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 db tojássárgája
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, daráld le, majd keverd hozzá a sót és a borsot. A sajtot reszeld le, add hozzá a zúzott fokhagymát, a tojássárgáját, a vajat, az apróra vágott petrezselyemet, és jól dolgozd össze. A húsból és a sajtos masszából is formázz azonos mennyiségű, körülbelül harminc darab kisebb gombócot. A húsgolyót lapítsd el, és helyezd a közepébe a sajtos keveréket.
 

A szokásos módon panírozd be a húst, előbb forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Forrósíts olajat, rakd bele a gombócokat, és süsd minden oldalukat aranybarnára körülbelül nyolc perc alatt. Közben többször forgasd át a húst. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat. 

Blog.hu ajánló