Kevert almás süti a legegyszerűbben és a leggyorsabban
Ha sok almához jutsz, nem kérdés, mit kezdj vele. Ezzel a kevert almással bárkit leveszel a lábáról.
A kevert almás annyira egyszerű, hogy kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. Ennek ellenére az omlós süti bármilyen eseményen megállja a helyét. Ha fokozni akarod az élvezetet, leöntheted csokimázzal vagy megszórhatod porcukorral.
Kevert almás
Hozzávalók 20 szelethez
- 1 kg alma
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2 dl étolaj
- 3 tojás
- 1 sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 citrom
Elkészítés:
Az almát mosd és pucold meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, szórd rá a fahéjat, locsold meg a citrom kifacsart levével. Egy tálban a tojásokat a cukorral keverd habosra, majd öntsd hozzá a tejet, az olajat, és jól dolgozd össze. Utána forgasd bele a reszelt almát is. Fontos, hogy a gyümölcsök levét ne nyomkodd ki, mert attól lesz puha a tészta. Keverd össze a lisztet a sütőporral, és dolgozd óvatos mozdulatokkal a masszához.
Egy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, nehogy leragadjon a süti. Majd öntsd bele a masszát, és előmelegített sütőben, 180 fokon fél óra alatt süsd meg. Utána tűpróbával ellenőrizd a belsejét. Szúrj a tésztába egy hústűt vagy kést, ha tisztán húzod ki, kész is a süti. Ha túl hamar pirulna a teteje, mérsékeld a hőfokot. Ha több alma van a tésztában, előfordulhat, hogy hosszabb idő alatt készül el.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept