Így lesz tökéletes a zalai kelt palacsinta
Puha és pillekönnyű
Ha szereted a vastagabb tésztájú palacsintát, akkor próbáld ki a kelt változatot! Máskor is sütsz ilyet.

Így lesz tökéletes a zalai kelt palacsinta
Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az élesztőnek köszönhetően a kelt palacsinta tésztája még lágyabb, szivacsosabb szerkezetű, mint a hagyományosé. Akár sütiként is megállná a helyét. Mivel vastagabb, kicsit tovább tart átsütni. Lekvárral, túróval vagy kakaóval is nagyon finom.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál cukor
  • olaj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts meg egy deci tejet, rakd hozzá a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg körülbelül öt perc alatt felfut, tehát a térfogata jelentősen megnő. Add hozzá a lisztet, a tojások sárgáját, és dolgozd hozzá a maradék tejet. Keverd csomómentesre a tésztát. A tojások fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, és laza mozdulatokkal forgasd a masszába.

A tésztát pihentesd körülbelül 15 percig. Ne lepődj meg, nem emelkedik akkorára, mint a hagyományos kelt tészták. Hevíts olajat egy palacsintasütőben, oszlass el benne egy kisebb merőkanál tésztát, és süsd mindkét oldalát aranybarnára körülbelül két-két perc alatt. Csúsztasd tányérra, és kend meg kedved szerint.

Blog.hu ajánló