Falusi kelt meggyes süti - Keresztanyám kedvenc nyári receptje szerint
A klasszikus kelt meggyes sütit generációk imádják.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

Egy átlagos nő feküdt le a kamerák elé, de valaki más kelt fel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Keresztanyám a nagyi után még mindig "kőtt" meggyesként emlegeti az omlós tésztájú, friss gyümölccsel megszórt sütit. Mindenki megtanulta, és így készíti a családban. 

Ha eddig rettegtél a kelt tészta készítésétől, ezzel akkor is bátran próbálkozhatsz, hiszen könnyű vele bánni. A friss meggy az édes, könnyű tésztában igazán pazar. Ha szereted a fahéjat, azt is feltétlenül szórj a gyümölcsre.

Kelt meggyes süti

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 tojás
  • fél citrom
  • csipet só

A tetejére

  • 35 dkg meggy
  • 5 dkg cukor

Elkészítés ideje: 1 óra, kelesztés: 1 óra

A tej felét langyosítsd meg, adj hozzá egy teáskanál cukrot. Morzsold bele az élesztőt, és várj körülbelül tíz percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik.  

A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, a maradék cukrot és tejet, a tojást, a citrom reszelt héját, a zsírt és az élesztőt. Jó alaposan dolgozd össze a tésztát. Addig dagaszd, amíg fényes és hólyagos nem lesz. Rakd egy tálba, takard le, és meleg helyen keleszd körülbelül 50 percig.

Ha a tészta a duplájára nő, gyúrd át a kezeddel, és rakd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe. A meggyet mosd meg, csepegtesd le, magozd ki, és szórd a tészta tetejére. Hintsd meg cukorral, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha kihűl, szeleteld fel tetszés szerint.

Blog.hu ajánló