Keleties marhahús szójaszósszal és ropogós zöldséggel

Ha szereted a keleti ízeket, mindenképpen próbáld ki ezt a rendkívül egyszerű receptet.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

Szürke színű ruhákkal ünnepelte 70. születésnapját a divatház »

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem is vagy oda a keleti konyháért, a szójaszószos marha biztosan ízleni fog, hiszen nem üt el annyira a magyar ízektől. Szójaszószt a legtöbb élelmiszer-áruházban beszerezhetsz.

A zöldbabot ki is hagyhatod a receptből, illetve cserélheted cukorborsóra is, de a ropogós, friss zöldség mindenképpen jó párosítás a marhahússal.

Keleties marhahús szójaszósszal

Hozzávalók:

  • 70 dkg csontozott marhahús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4-5 evőkanál szójaszósz
  • két marék zöldbab
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • cukor

A húst vágd szeletekre vagy szélesebb csíkokra. A lisztet, a szójaszószt és a vizet keverd össze villával, adj hozzá kevés cukrot.

Sózni nem szükséges, mert a szójaszósz önmagában is elég sós. Pácold be a hússzeleteket egy pár órára, majd olajon süsd ki őket.

A hagymát cikkezd fel, majd a megmosott, szárától megszabadított zöldbabbal együtt pirítsd meg, végül forgasd össze a hússal. Rizzsel kínáld.

Így főzd meg a rizst!

Ha nem tudod, hogyan lehet olyan pergő a rizs, mint a kínai éttermekben, akkor nézd meg videónkat!

Blog.hu ajánló