Isteni karcsúsító, antioxidáns leves
Igazi tápanyagbomba
A brokkoli az egyik legjobb antioxidáns forrás, így aztán érdemes belőle gyakran fogyasztani.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A táplálkozástudósok a brokkolit tartják az egyik legtáplálóbb zöldségnek, abban az értelemben, hogy hemzseg az értékes tápanyagoktól és rendkívül magas az antioxidáns tartalma.

Rákmegelőző étrendhez tehát tökéletes, és az sem mellékes, hogy alacsony kalóriatartalma miatt az alakodat sem veszélyezteti.

Brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 dl vízben feloldott 1 húsleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 1 kiskanál szárított kaporlevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors

A megmosott brokkolit szedd szét, a hagymát és fokhagymát vágd apró kockákra, és párold meg az olajon.

A brokkoli rózsáit főzd fel a húslevesben, fedd le, és 15 percig főzd kis lángon, amíg a zöldség meg nem puhul. Szűrd le a brokkolit, a levét fogd fel. A lecsepegtetett brokkolikeveréket és a tejszínt mixerrel pépesítsd, és a leszűrt lével felengedve újra öntsd a lábosba. A levest fűszerezd kaporral, sóval és borssal, majd közepes lángon forrald fel. Brokkolirózsával, kaporszállal és főtt répaszelettel díszítheted.

Blog.hu ajánló