Isteni karcsúsító, antioxidáns leves
Igazi tápanyagbomba
A brokkoli az egyik legjobb antioxidáns forrás, így aztán érdemes belőle gyakran fogyasztani.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A táplálkozástudósok a brokkolit tartják az egyik legtáplálóbb zöldségnek, abban az értelemben, hogy hemzseg az értékes tápanyagoktól és rendkívül magas az antioxidáns tartalma.

Rákmegelőző étrendhez tehát tökéletes, és az sem mellékes, hogy alacsony kalóriatartalma miatt az alakodat sem veszélyezteti.

Brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 dl vízben feloldott 1 húsleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 1 kiskanál szárított kaporlevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors

A megmosott brokkolit szedd szét, a hagymát és fokhagymát vágd apró kockákra, és párold meg az olajon.

A brokkoli rózsáit főzd fel a húslevesben, fedd le, és 15 percig főzd kis lángon, amíg a zöldség meg nem puhul. Szűrd le a brokkolit, a levét fogd fel. A lecsepegtetett brokkolikeveréket és a tejszínt mixerrel pépesítsd, és a leszűrt lével felengedve újra öntsd a lábosba. A levest fűszerezd kaporral, sóval és borssal, majd közepes lángon forrald fel. Brokkolirózsával, kaporszállal és főtt répaszelettel díszítheted.

Blog.hu ajánló