Méregtelenítő, laktató karalábéleves, ami fél óra alatt elkészül
A vitamindús karalábéból nagyon ízletes levest készíthetsz, ami hidegen és melegen is kiváló.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50x200 ezer forint egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kiéheztél már a zöldségekre? Ebbe a levesbe bármit tehetsz, amit megkívánsz. Tele van vitaminnal, és akkor is fogyaszthatod, ha szeretnél vigyázni a vonalaidra. A karalábélevest akár krémesítheted is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 zsenge karalábé
  • 3 szál újhagyma
  • 2 krumpli
  • karfiol
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 leveskocka
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • bors
  • ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét és a krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kockákra. A kisebb darabokra aprított hagymával, a paradicsommal és néhány karfiolrózsával bő vízben tedd fel főni. Mikor megpuhulnak a zöldségek, fűszerezd sóval, borssal, ételízesítővel, és morzsold bele a leveskockát. Az apróra vágott petrezselymet is add hozzá.

A habaráshoz a tejfölben keverd csomómentesre a keményítőt, majd tegyél hozzá kevés forró levest. Erre a hőmérséklet kiegyenlítése miatt van szükség, így nem lesz csomós a habarás. Fokozatosan öntsd a leveshez. Addig kevergesd, amíg besűrűsödik. Kóstold meg, ha szükséges, ízesíts még rajta.

Blog.hu ajánló