A nagyi régi receptje: karalábéfőzelék húsgombóccal
Ez az egyszerű karalábéfőzelék akkor is ízlik majd, ha egyébként nem rajongsz érte.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A méltatlanul mellőzött karalábé nagyon egészséges, tele van vitaminnal, és ízletes fogásokat készíthetsz belőle. Jó példa erre a húsgombócos karalábéfőzelék. Kard Éva még a nagymamájától leste el ezt a nem hagyományos receptet, és azóta is egyik kedvence. Te is imádni fogod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg darált hús
  • 3 dl tejföl
  • 2 karalábé
  • 2 tojás
  • 2 marék rizs
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • petrezselyemzöld
  • szerecsendió
  • ételízesítő
  • pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét pucold meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeld le. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet aprítsd fel. Egy edényben hevíts olajat, és kezdd el párolni a hagymát. Amikor már üveges, add hozzá a karalábét, a petrezselyemzöldet, és jól keverd össze. Öntsd fel kevés vízzel, szórd meg ételízesítővel, sózd, borsozd, és párold puhára.

A gombócokhoz a darált húst ízlés szerint fűszerezd, és jól keverd össze. Add hozzá a rizst, az egész tojásokat, majd gyúrd össze. Formázz a masszából egyforma nagyságú gombócokat. Rakd egy edénybe, öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Főzd puhára a gombócokat körülbelül 15 perc alatt, majd szedd ki, és tedd félre. Rakd a visszamaradt főzőlébe a megpárolt karalábét, és lassú tűzön főzd tovább, míg a rántás elkészül.

Egy serpenyőben hevíts olajat, szórd bele a lisztet, és pirítsd zsemleszínűre. Ekkor vedd le a tűzről, és dobd hozzá a pirospaprikát. Hagyd hűlni, majd amikor már csak langyos, add hozzá a tejfölt, és keverd simára. Öntsd a karalábés lébe, és kézi habverővel dolgozd simára. Főzd még néhány percig, hogy kellően besűrűsödjön. Végül pakold vissza a húsgombócokat, és még pár percig lassú tűzön főzd együtt.

Blog.hu ajánló