A nagyi régi receptje: karalábéfőzelék húsgombóccal

Ez az egyszerű karalábéfőzelék akkor is ízlik majd, ha egyébként nem rajongsz érte.

Nyereményjáték

Nyerd meg Sákovics Diana Hol rontom el? című pszichológiai könyvének dedikált példányát!

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Egy hotel, ahol kárpótolnak ha esik az eső a nyaralásod ideje alatt. - Csak eddig tart az akció (x)

Külföldre készülsz nyáron? Ennél egyszerűbben nem utazol Budapestről - Ezekre az úti célokra érvényes (x)

Lakást hónapokig, hitelt csak napokig keresnek, pedig életre szóló döntés (x)

Mi mulasztja el hatékonyan a hasmenést? - Ezek a leggyakoribb módszerek (x)

Imádni fogja a sportot és a mozgást, ha így foglalkoznak vele - Egyetlen dolog kell, hogy megszeresse (x)

beauty and style

Mi lesz az esküvői ruha alatt? 8 szexi fehérnemű a nagy napra - Nemcsak hófehérben »

Hordható, nőiesen modern ruhák a magyar márkától - Tavaszra és nyárra »

Krémes szemhéjfesték házilag: csak 2 dolog kell hozzá »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A méltatlanul mellőzött karalábé nagyon egészséges, tele van vitaminnal, és ízletes fogásokat készíthetsz belőle. Jó példa erre a húsgombócos karalábéfőzelék. Kard Éva még a nagymamájától leste el ezt a nem hagyományos receptet, és azóta is egyik kedvence. Te is imádni fogod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg darált hús
  • 3 dl tejföl
  • 2 karalábé
  • 2 tojás
  • 2 marék rizs
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • petrezselyemzöld
  • szerecsendió
  • ételízesítő
  • pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét pucold meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeld le. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet aprítsd fel. Egy edényben hevíts olajat, és kezdd el párolni a hagymát. Amikor már üveges, add hozzá a karalábét, a petrezselyemzöldet, és jól keverd össze. Öntsd fel kevés vízzel, szórd meg ételízesítővel, sózd, borsozd, és párold puhára.

A gombócokhoz a darált húst ízlés szerint fűszerezd, és jól keverd össze. Add hozzá a rizst, az egész tojásokat, majd gyúrd össze. Formázz a masszából egyforma nagyságú gombócokat. Rakd egy edénybe, öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Főzd puhára a gombócokat körülbelül 15 perc alatt, majd szedd ki, és tedd félre. Rakd a visszamaradt főzőlébe a megpárolt karalábét, és lassú tűzön főzd tovább, míg a rántás elkészül.

Egy serpenyőben hevíts olajat, szórd bele a lisztet, és pirítsd zsemleszínűre. Ekkor vedd le a tűzről, és dobd hozzá a pirospaprikát. Hagyd hűlni, majd amikor már csak langyos, add hozzá a tejfölt, és keverd simára. Öntsd a karalábés lébe, és kézi habverővel dolgozd simára. Főzd még néhány percig, hogy kellően besűrűsödjön. Végül pakold vissza a húsgombócokat, és még pár percig lassú tűzön főzd együtt.