Gyors és ízletes karácsonyi menü
Ha nem akarod a konyhában tölteni a karácsonyt, de valódi karácsonyi menüt álmodtál meg, akkor készítsd el receptjeinket!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg édes gesztenyepüré
  • 10 dkg mazsola
  • 8 dl tej
  • fél dl rum
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál méz

A mazsolát áztasd be a rumba, a gesztenyepürét törd össze villával. A tejben keverd el a cukrot. Ebbe tedd bele a gesztenyepürét, keverd simára, és főzd 1-2 percig.

Húzd le a tűzről, ízesítsd vaníliás cukorral, majd habosítsd merülőmixerrel. Keverd bele a rumos mazsolát, és csepegtess rá mézet.

Mandulás hal

Hozzávalók:

  • 4 fehér húsú hal
  • 10 dkg hámozott mandula
  • 5 dkg vaj
  • citromlé
  • liszt
  • bors

A halat kívül-belül alaposan tisztítsd meg, egy csipet sóval, törött borssal elkevert lisztben forgasd meg. Forrósítsd fel a vajat, tedd bele a halakat, és mindkét felükön süsd 7 percig. Közben egy másik serpenyőben szárazon pirítsd meg a lemezekre vágott mandulát. A hal visszamaradt zsiradékát ízesítsd kevés citromlével, öntsd le vele a halat, és szórd rá a pirított mandulát.

Karácsonyi saláta Mexikóból

Hozzávalók:

  • 1 fejes saláta
  • 2 narancs
  • 1-2 banán
  • 1 zöld alma
  • 1 sárgarépa
  • 1 papaya
  • 6 dkg pirított mandula
  • 1 evőkanál citromlé

Az öntethez:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál cukor
  • bors

A salátát tépkedd darabokra, és rendezd el egy lapos tányéron. A narancsot hámozd meg, és távolítsd el a fehér hártyát is. A gyümölcsöket pucold meg és kockázd fel, a répát vágd vékony csíkokra. Keverd őket a salátához. Az öntet hozzávalóit keverd el alaposan, majd öntsd a salátára, végül díszítsd a pirított mandulával.

Csokis-narancsos muffin

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál narancslé
  • 2-3 teáskanál sütőpor
  • 4 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tábla finom étcsoki

Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd add hozzá a tojásokat, végül a sütőporral elkevert lisztet. Oszd ketté a masszát. Az egyik felébe keverd bele a vízzel simára kevert, sűrű, krémes kakaómasszát és a felaprított étcsokit. A másik felébe a narancshéjat meg a narancslét. Ezután a kétféle tésztát keverd össze, de ne teljesen, hogy márványos legyen. Kanalazd muffinformákba. 180 fokos sütőben süsd 15-20 percig.

Blog.hu ajánló