Karácsonyi rántott hús

Hagyományos finomság az ünnepekre

A rántott húsnak mindig helye van az ünnepi asztalnál, hiszen enélkül nem is teljes egyik ünnep sem.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogyan kötelező elem a vasárnapi ebédeknél, úgy az ünnepek egy napján is muszáj szerepelnie a menüben a rántott húsnak, hogy miből készíted, azt rád bízzuk, de érdemes ilyenkor valami különlegessel - például a hagyományos wienerschnitzel alapját képző borjúval - készülnöd.

A panírt temérdek dologgal feldobhatod, keverj zöldfűszereket a lisztbe, illetve szórj parmezánt vagy mandulát a morzsába, remek lesz!

Rántott hús

Hozzávalók:

  • 1 kg hús - csirkemell, pulykamell, csirke alsó- és felsőcomb, sertéskaraj, sertéstarja, borjúcomb
  • 15 dkg liszt
  • 3 száraz zsemle
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Kezdésnek klopfold meg kissé a húsokat, a borjút érdemes a lehető legvékonyabbra verned, hogy rendesen át tudjon sülni, azonban arra figyelj, hogy ne verd teljesen szét, maradjon azért valami a húsból, hogy érezhető legyen az íze a végeredményben, ne csak panírt egyél némi húspéppel. Ezután sózd és borsozd ízlésednek megfelelően az előkészített húst, ha van rá időd, akkor egy gerezd fokhagymával ízesített tejben áztasd be kissé, nagyon jót fog tenni az állagának és persze az ízének is. Ha ezzel megvagy, készítsd elő a panír alapanyagait, ha úgy látod, hogy valamelyikből kevesebb is elég lesz, akkor ne mérd ki az egészet a tálakba, hanem ahogy fogy, pótold, így biztosan nem lesz felesleg, ha netán mégis marad valamiből, akkor se aggódj, dolgozd össze a többiekkel, és süsd ki.

A tojásokat verd fel a tejjel, a zsemléket pedig reszeld egy tálba. Ha minden előkészület megvolt, egy alkalmas serpenyőben tedd fel melegedni az olajat. A hússzeleteket forgasd meg először a lisztben, majd a tojásban, végül a morzsában, majd ha már elég forró az olaj - ezt tesztelheted úgy, hogy egy kis morzsát hintesz bele, ha egyből fortyog, akkor már elég forró -, tedd bele a húsokat. Pár percig süsd mindkét oldalukat, majd papírtörlővel bélelt tányérra - még jobb ha kenyérszeletekre! - szedd ki őket.

Néhány tipp és trükk

A tökéletes rántott hús mindenkinek mást és mást jelent, de azért van néhány alapvető szabály, amit érdemes betartanod.

Így lesz tökéletes a rántott hús

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

omlos sult karaj lead
  • fűszer
  • fokhagyma

Egyben sült karaj

Ezt is szeretjük