A legjobb karácsonyi húsleves receptje
Holnapra lesz tökéletes
Bármilyen ünnepről is legyen szó, a díszes asztalon mindig jól mutat egy nagy tál húsleves.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gazdagon megrakott levest készítheted egészen hétköznapi alapanyagból, vagy az ünnepre való tekintettel valami igazán különleges húst is választhatsz hozzá.

A legkülönbözőbb levesbetétekkel kínálhatod, adhatsz hozzá cérnametéltet, de finom levesgyönggyel és az idehaza nem annyira megszokott, pedig nagyszerű palacsintatésztával is.

Karácsonyi húsleves

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhahús, lehetőleg csonttal - fartő, szegy, lábszár
  • 6-7 nagyobb sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 babérlevél
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 kiskanálnyi frissen reszelt gyömbér
  • 1 kis fej kelkáposzta fele
  • 10-12 szem feketebors
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

A húst darabold három-négy nagyobb részre, tisztítsd meg, amennyiben szükséges, majd tedd egy jó nagy lábasba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd a babérlevelek és a bors társaságában tedd fel a tűzhelyre, gyújts alá, és hagyd felforrni a vizet.

Amikor forrásnak indult, szedd le róla a habot, tedd bele a hagymát és a zellert, a tűzhelyet állítsd kis lángra, és hagyd fortyogni a leendő levest. Amikor két órája fő, add hozzá a többi zöldséget is, hangulatod szerint darabolva, némi só és a gyömbér társaságában.

Amikor minden megpuhult és a hús is átfőtt, vágd apróra a petrezselymet, és add hozzá azt is, majd kóstold meg a levest, ha valami hiányzik belőle, azt pótold, és már tálalhatod is.

Desszertek a finom leves után

Egy kiadós leves után nem is kell második fogás, csak valami ellenállhatatlan édesség.

Blog.hu ajánló