Karácsonyi habcsók villámgyorsan: ha túl sok tojásfehérje maradna meg
A karácsony jellegzetes édessége, a habcsók akkor az igazi, ha roppanós, a közepe pedig lágy.
Habcsókot készíteni nem nagy próbatétel, ha figyelsz néhány dologra. Ha teheted, friss tojásokból készítsd az édességet, úgy sokkal jobban megtartja a formáját. Keverhetsz hozzá ételszínezéket, és megszórhatod akár dekorcukorral is. Változtathatod a formáját, csak engedd el bátran a fantáziádat!
Karácsonyi-habcsók
Hozzávalók
- 25 dkg cukor
- 5 dkg étkezési keményítő
- 4 db tojásfehérje
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csipet só
- ételszínezék
Elkészítés:
A szoba-hőmérsékletű fehérjéket verd kemény habbá, és dobj hozzá egy csipet sót is. Ügyelj arra, hogy sárgája véletlenül se kerüljön bele, mert akkor csak nagy nehézségek árán tudod felverni. Fokozatosan add hozzá a cukrot, egy részéhez keverd hozzá a keményítőt, majd tedd hozzá a citromlevet, esetleg az ételszínezéket. Fontos, hogy jó kemény legyen.
Töltsd habzsákba a masszát. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és nyomj rá kis kupacokat vagy karikákat a habzsákból. Előmelegített sütőben, 120 fokon süsd meg 30 perc alatt. Akkor jó, ha a kérge szilárd, és kezd barnulni. Szedd ki a csókokat, és tedd nedves ruhára. Így nem fognak megrepedezni. Hagyd száradni egy éjszakát, utána rakd dobozba.
Hasonlóan egyszerű a pufi amerikai csokis keksz. Gyorsan elkészül, és képtelenség abbahagyni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció