Fokhagymás, káposztás sült oldalas

Ettől az egész család jóllakik

Ha igazán tartalmas fogást szeretnél az asztalra tenni, készíts káposztás sült oldalast.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a fantasztikus ételt sokáig emlegetik majd azok, akik megkóstolják. A káposztás sült oldalas fenséges, zamatos, és hosszú órákra eltelít. Főleg, ha a tepsibe egy sor krumplit is pakolsz. A szaftot pedig majd kedvedre tunkolhatod. Ez után már nem nagyon csúszik le más.

Káposztás sült oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg oldalas
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és egy nagyobb lábosban kevés olajon futtasd meg. Add hozzá az áttört fokhagymát, a széles darabokra vágott oldalast. Sózd, borsozd ízlés szerint, rakd hozzá a pirospaprikát, majd önts hozzá kevés vizet. Fedd le az edényt, és  párold a húst bő egy órán át kis lángon.

Közben a káposztát mosd át egyszer-kétszer, majd nyomkodd ki. Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, béleld ki az alját a káposztával. Tedd rá a félig puha fűszeres hús, majd fedd le fóliával. Told a sütőbe, és így süsd fél óráig. Utána vedd le róla a fóliát, és további 30 percig pirítsd.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük