Házi káposztás rétes - Ha így tekered fel, jól fog sikerülni
Legyen a te rétesed is olyan, mint a nagyié! A káposztás töltelék egyszerűen fantasztikus.

Házi káposztás rétes - Ha így tekered fel, jól fog sikerülni
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne mindig a könnyebb megoldást válaszd, a házi rétesnek nincs párja. Az édes mellett a fűszeres, káposztás is nyerő, főleg, ha sok tejföllel is meglocsolod. Az íze elővarázsolja gyerekkorod emlékeit. A tészta nem ázik el a tölteléktől, ropogós, mégis könnyű marad. Csak egyszer kell ráérezni a réteskészítésre, utána örömmel fogod gyúrni, húzni.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 50 dkg rétesliszt
  • 5 dkg zsír
  • 2 dl víz
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál ecet
  • 1 csipet só

Kenéshez

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg zsír

Töltelékhez

  • 70 dkg reszelt káposzta
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vizet langyosítsd meg, majd keverd össze az ecettel. A lisztet morzsold el a zsírral, add hozzá a sót és a tojást. Öntsd hozzá több részletben az ecetes vizet, lehet, hogy nem kell bele az összes. Az egészet jól gyúrd össze, hogy könnyen nyújtható, viszonylag lágy tésztát kapj. Akkor jó, amikor már lisztezés nélkül sem tapad a kezedre, és szép fényes. Ha kész, egy lisztezett deszkán oszd két cipóra. A zsírt olvaszd meg, keverd össze a liszttel, kicsit hűtsd, majd kend meg a tésztát az olvasztott zsírral, és egy tányérral letakarva pihentesd.

 

A töltelékhez rakd egy edénybe a zsírt, olvaszd fel, dobd rá a káposztát, majd a cukorral, a sóval és a borssal kis lángon párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Várd meg, míg kihűl.
Ha az ujjadat a tésztába nyomod, és megmarad benne a nyoma, akkor dolgozhatsz vele tovább. Terítsd le az asztalt egy tiszta konyharuhával, szórd meg liszttel, és tedd a közepére az egyik cipót. Kend meg az olvasztott zsírral, majd óvatosan kezdd húzni. Ha elég vékony, már majdnem átlátszó, csipegesd le a széléről a vastagabb részeket.
 

Permetezd meg ismét zsírral, és hajtsd fel mind a négy szélét. A hosszabbik oldalára halmozd végig a káposztás tölteléket, locsold meg a tejföl felével, majd a konyharuha segítségével óvatosan, de határozott mozdulatokkal tekerd fel. A másik gombóccal is hasonló módon járj el. Kend meg a rudak tetejét a zsírral, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 20-25 perc alatt süsd pirosra. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

Blog.hu ajánló