Retró káposztás cvekedli édesen: olcsó és egyszerű
A régimódi, nagyon ízletes káposztás cvekedli akkor is tökéletes lesz, ha ezúttal nem te gyúrod a tésztát.

Retró káposztás cvekedli édesen: olcsó és egyszerű
Nyereményjáték

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

összesen 5 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: helyiek fedezték fel véletlenül a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

beauty and style

Mintás, meleg pulcsik 6 ezer forint alatt - Csinos és kényelmes mind »

A legszebb körömminták ősz végére, tél elejére: magadnak is elkészítheted »

Kényeztető fürdőbomba házilag: hideg, téli estéken a legjobb barátod lesz »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Régi vita, hogy a káposztás cvekedli sósan vagy édesen az igazi. Ha utóbbira szavazol, hagyd ki belőle a köményt. A káposztás cvekedli önmagában is csúcs, de köretként is nagyon népszerű sültek mellé. Erre még a férfiak sem mondják, hogy nem laknak jól tőle.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db fejes káposzta
  • 50 dkg nagy kocka tészta
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fűszerkömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit távolítsd el, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Jól sózd be, és hagyd állni legalább 30 percig, hogy levet eresszen. Ezt követően egy nagyobb lábosban olvaszd meg a zsírt, rakd rá a cukrot, és karamellizáld, azaz olvaszd meg. Ha már barnás, dobd rá a kinyomkodott, reszelt káposztát, és kis lángon, gyakran megkeverve párold puhára.
 

Fontos állandóan résen lenni, hogy ne égjen le a káposzta. Közben ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd rá a fűszerköményt. Akkor az igazi, ha a leve elpárolog, a káposzta pedig piros, ez körülbelül 45 perc. Közben egy nagy fazékban tegyél fel vizet forrni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, és főzd roppanósra hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és keverd a káposztához.

Blog.hu ajánló