Ízletes erdélyi káposztaléleves

Ez segít, hogy betartsd az újévi fogadalmadat

A káposztalé vitamindús, fogyaszt, és ízletes levest készíthetsz belőle.

Ízletes erdélyi káposztaléleves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Erdélyben újév környékén, disznóvágáskor szinte mindig kerül az asztalra káposztaléleves. A húsgombócot külön is megfőzheted, főleg, ha barna rizzsel készíted, mert annak hosszabb a főzési ideje. Ez a leves különleges, és nagyon zamatos.

Erdélyi káposztaléleves

Hozzávalók 4 személyre

A gombóchoz

  • 30 dkg darált sovány sertéshús
  • 2 evőkanál rizs
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • kapor
  • csombor

Leveshez

  • 1 l savanyú káposztalé
  • 4 krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A répákat pucold meg, majd karikázd fel. A krumplit kockázd fel, a paradicsomot vágd három-négy részre. A hagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Szórd rá a lisztet, utána a pirospaprikát, majd adj hozzá egy csésze hideg vizet. Rakd bele a zöldségeket, kicsit kevergesd meg, és még körülbelül fél liter vízzel engedd fel.

Készítsd el a húsgombócokat. Tedd a darált húshoz az előre beáztatott rizst, a feltört tojást, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, ízlés szerint a csombort és a kaprot. Jól gyúrd össze, majd vizes kézzel formázz a masszából kis gombócokat, és rakd a levesbe. Addig főzd, amíg minden megpuhul. Utána öntsd hozzá a káposztalevet, kaporral, csomborral ízesítsd. Jól forrald össze, tálaláskor tejföllel is kínálhatod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük