Kalóriaszegény receptek tésztaimádóknak
Mindened a tészta, de úgy gondolod, nem fér össze a fogyókúrával? Íme, négy recept, mely rácáfol erre az elméletre.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokan még csak gondolni sem mernek tésztával készült ételekre, ha néhány kilótól meg akarnak szabadulni. Ne ess az ő hibájukba, bátran fogyassz tésztát, csak arra figyelj, hogy miként és mivel készíted el!

Következő receptjeinkkel nem foghatsz mellé, mert gyorsan elkészülnek, nem rakják rád a felesleges kilókat, ugyanakkor kiadósak is, így nem kell éhezned.

Gombás tészta

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 6 dkg nagykocka durum lisztből
  • 1 teáskanál darált dió
  • 1 mokkáskanál olaj
  • majoránna
  • fehérbors

A gombát tisztítsd meg, és apróra vágd fel. Az olajon pirítsd meg, és fűszerezd majoránnával, sóval, borssal.

Szórd rá a diót, fedd le, és a saját levében 10 percig párold. A tésztát sós vízben főzd ki, szűrd le, és a gombás masszával összekeverve már fogyaszthatod is.

Mexikói penne

Hozzávalók:

  • 1 csomag penne
  • 1 konzerv bébirépa
  • 1 konzerv zöldborsó
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél csokor póréhagyma
  • liszt
  • tej
  • olaj
  • ételízesítő

A póréhagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a lecsepegtetett konzerveket, szórj rá pici lisztet, és pirítsd néhány percig. Add hozzá az áttört fokhagymát, és szórd meg ételízesítővel. Annyi tejjel öntsd fel, hogy krémes mártáshoz hasonló sűrűségű legyen. A kifőzött, lecsepegtetett tésztával keverd össze, és tálald!

Paradicsommártásos spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél dl vörösbor
  • oregánó
  • bors

A lilahagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd az olívaolajon dinszteld meg. A sűrített paradicsomot pici vízzel hígítsd fel, és öntsd rá a hagymákra. Add hozzá a lecsepegtetett kukoricát, és ízlésed szerint szórd meg oregánóval, sóval, borssal. A lisztet a vörösborral keverd össze, és sűrítsd be a mártást. A megfőzött, leszűrt spagettire öntsd rá a mártást, és már fogyaszthatod is.

Rakott tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg fodros nagykocka
  • 5 dkg darált dió
  • 4 alma
  • 1 kis üveg diétás baracklekvár
  • fél csomag diétás, vaníliaízű pudingpor
  • édesítőszer

Az almát reszeld le, és a lekvárral, valamint a dióval keverd össze. Egy jénai tál aljába tegyél egy réteg megfőzött, leszűrt tésztát, és oszlass el rajta rétegnyi lekváros masszát. A rétegezést addig folytasd, míg el nem fogynak a hozzávalók, de arra figyelj, hogy a tetejére tészta kerüljön. A pudingport keverd össze a csomagolásán írt mértékű hideg vízzel és ízlésed szerinti édesítőszerrel. Locsold a tészta tetejére, és előmelegített sütőben addig süsd, míg a puding besűrűsödik.

Blog.hu ajánló