Kalóriaszegény receptek tésztaimádóknak

Mindened a tészta, de úgy gondolod, nem fér össze a fogyókúrával? Íme, négy recept, mely rácáfol erre az elméletre.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

Komolyan ez a nadrág lesz a divat? Annyira nem tűnik jó ötletnek »

Így őrizd meg a nyári barnaságot még nagyon sokáig: bevált tippek »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokan még csak gondolni sem mernek tésztával készült ételekre, ha néhány kilótól meg akarnak szabadulni. Ne ess az ő hibájukba, bátran fogyassz tésztát, csak arra figyelj, hogy miként és mivel készíted el!

Következő receptjeinkkel nem foghatsz mellé, mert gyorsan elkészülnek, nem rakják rád a felesleges kilókat, ugyanakkor kiadósak is, így nem kell éhezned.

Gombás tészta

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 6 dkg nagykocka durum lisztből
  • 1 teáskanál darált dió
  • 1 mokkáskanál olaj
  • majoránna
  • fehérbors

A gombát tisztítsd meg, és apróra vágd fel. Az olajon pirítsd meg, és fűszerezd majoránnával, sóval, borssal.

Szórd rá a diót, fedd le, és a saját levében 10 percig párold. A tésztát sós vízben főzd ki, szűrd le, és a gombás masszával összekeverve már fogyaszthatod is.

Mexikói penne

Hozzávalók:

  • 1 csomag penne
  • 1 konzerv bébirépa
  • 1 konzerv zöldborsó
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél csokor póréhagyma
  • liszt
  • tej
  • olaj
  • ételízesítő

A póréhagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a lecsepegtetett konzerveket, szórj rá pici lisztet, és pirítsd néhány percig. Add hozzá az áttört fokhagymát, és szórd meg ételízesítővel. Annyi tejjel öntsd fel, hogy krémes mártáshoz hasonló sűrűségű legyen. A kifőzött, lecsepegtetett tésztával keverd össze, és tálald!

Paradicsommártásos spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél dl vörösbor
  • oregánó
  • bors

A lilahagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd az olívaolajon dinszteld meg. A sűrített paradicsomot pici vízzel hígítsd fel, és öntsd rá a hagymákra. Add hozzá a lecsepegtetett kukoricát, és ízlésed szerint szórd meg oregánóval, sóval, borssal. A lisztet a vörösborral keverd össze, és sűrítsd be a mártást. A megfőzött, leszűrt spagettire öntsd rá a mártást, és már fogyaszthatod is.

Rakott tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg fodros nagykocka
  • 5 dkg darált dió
  • 4 alma
  • 1 kis üveg diétás baracklekvár
  • fél csomag diétás, vaníliaízű pudingpor
  • édesítőszer

Az almát reszeld le, és a lekvárral, valamint a dióval keverd össze. Egy jénai tál aljába tegyél egy réteg megfőzött, leszűrt tésztát, és oszlass el rajta rétegnyi lekváros masszát. A rétegezést addig folytasd, míg el nem fogynak a hozzávalók, de arra figyelj, hogy a tetejére tészta kerüljön. A pudingport keverd össze a csomagolásán írt mértékű hideg vízzel és ízlésed szerinti édesítőszerrel. Locsold a tészta tetejére, és előmelegített sütőben addig süsd, míg a puding besűrűsödik.

Blog.hu ajánló