Egyszerű édes kalácsfelfújt - Nehogy kidobd a száraz péksütit
A kalács szikkadtan már nem az igazi, ezért készíts belőle remek desszertet!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kalácsfelfújt népszerű hétköznapi édesség. Érdemes néhány percre beáztatni a péksüteményt, hogy még jobban magába szívja a különféle aromákat. 

Ha a már megsült felfújt tetejére vékony réteg cukrot szórsz, és beteszed forró sütőbe két-három percre, a tetején csábító karamellréteg képződik. A lekvárt is érdemes egy kicsit rásütni.

Kalácsfelfújt recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg kalács
  • 10 dkg dió
  • 3 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • csipet só

Elkészítés ideje: 35 perc

A szikkadt kalácsot vágd kisebb darabokra, és rakd egy vajjal kikent, mélyebb, peremes tepsibe. Nem baj, ha marad a péksütemények között kisebb rés. A tojásokat verd fel, és dolgozd simára a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a fahéjjal, majd add hozzá a tejszínt.

Öntsd az édes masszát a kalácsra, arra figyelj, hogy mindenhova kerüljön. Akár több réteg péksüteményt is lerakhatsz. Szórd meg a tetejét kis darabokra vágott dióval, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Akkor jó, ha a kalács szép aranybarna.

Blog.hu ajánló