Kakaós csiga házilag, kelt tésztából: finomabb lesz, mint a bolti

A kelt tésztás édességek között is talán a legnépszerűbb finomság a kakaós csiga.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mint a kelt tésztás receptektől általában, ettől is tartanak, de te légy bátor és próbáld ki, egész biztosan jól sikerül majd!

Ha már besokalltál a kakaótól, készítsd el a diós vagy a mogyorós változatot is!

Kakaós csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg kakaópor - cukrozatlan
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 rúd vanília

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Kelt tészta, tehát: langyos-cukros tej, abba az élesztő, 15 perc valami kellemesen meleg helyen. Amíg ez lezajlik, a tojások sárgáját keverd simára a cukorral, majd keverj hozzá a - szobahőmérsékletű - vajból hét dekányit, aztán a lisztet, és végül öntsd hozzá a tej nagyobbik részét, körülbelül egy decit tégy félre. Ha felfutott az élesztő, azt is keverd az előbb felsoroltakhoz, gyúrd masszává az egészet, és tedd félre egy órára kelni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha ez letelt, a tésztát válaszd ketté, majd nyújtsd ki mindkét felét körülbelül egy centi vastagra. Olvaszd meg a maradék vajat, ezzel kend meg a tésztát, majd szórd meg jó alaposan kakaóval, és tekerd fel.

Receptek képpel! A legfinomabb magyar édességek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Tégy ugyanígy a másik adaggal is, majd told 175 fokos sütőbe, nagyjából fél órára. A maradék tejet melegítsd meg, kapard bele a vaníliát, és a sütés felénél ezzel kenegesd át a félkész csigákat.

A kép forrása a kajatanya.blog.hu.

OLVASD EL EZT IS!

keksz lead
  • keksz
  • édességek

Roppanós csokis keksz

Ezt is szeretjük