Kakaós csiga házilag, kelt tésztából: finomabb lesz, mint a bolti

A kelt tésztás édességek között is talán a legnépszerűbb finomság a kakaós csiga.

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

10 éve ciki volt, most újra divatos: így hordd a szabadidőruhát! »

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mint a kelt tésztás receptektől általában, ettől is tartanak, de te légy bátor és próbáld ki, egész biztosan jól sikerül majd!

Ha már besokalltál a kakaótól, készítsd el a diós vagy a mogyorós változatot is!

Kakaós csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg kakaópor - cukrozatlan
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 rúd vanília

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Kelt tészta, tehát: langyos-cukros tej, abba az élesztő, 15 perc valami kellemesen meleg helyen. Amíg ez lezajlik, a tojások sárgáját keverd simára a cukorral, majd keverj hozzá a - szobahőmérsékletű - vajból hét dekányit, aztán a lisztet, és végül öntsd hozzá a tej nagyobbik részét, körülbelül egy decit tégy félre. Ha felfutott az élesztő, azt is keverd az előbb felsoroltakhoz, gyúrd masszává az egészet, és tedd félre egy órára kelni.

Ha ez letelt, a tésztát válaszd ketté, majd nyújtsd ki mindkét felét körülbelül egy centi vastagra. Olvaszd meg a maradék vajat, ezzel kend meg a tésztát, majd szórd meg jó alaposan kakaóval, és tekerd fel.

Tégy ugyanígy a másik adaggal is, majd told 175 fokos sütőbe, nagyjából fél órára. A maradék tejet melegítsd meg, kapard bele a vaníliát, és a sütés felénél ezzel kenegesd át a félkész csigákat.

A kép forrása a kajatanya.blog.hu.