Ízletes, omlós kacsasült
Ennél egyszerűbb nem is lehet
Csapj fejedelmi lakomát zamatos kacsasülttel, kínálj hozzá párolt káposztát és hagymás krumplit.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így öltözz fel, ha széles a vállad, és fiús a csípőd - A stylist tippjei segítenek »

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

Minden hajszála kihullott egy betegség miatt, mégis csodás fotók készülnek róla »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kívül ropogós, belül omlós kacsasültnek kicsik és nagyok sem tudnak ellenállni. Olyan könnyű elkészíteni, hogy kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. A kacsát sütheted darabokban, egyben, mindenhogy nagyon finom lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 pecsenyekacsa
  • 2 dl bor
  • 1 dl olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 ágacska friss rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál bors
  • kacsazsír
Recept idők

Elkészítés:

A kacsát mosd meg, darabold fel. A combok és a mell bőrös felét átlósan irdald be. Arra ügyelj, hogy ne vágj a húsba. Egy tálban keverd össze az olajat a megpucolt, felaprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a rozmaring apróra vágott leveleivel és az őrölt köménnyel. Ezzel jól dörzsöld be a kacsát.

Egy nagy tepsit kenj ki zsírral, rendezd el benne a húsdarabokat úgy, hogy a bőrös felük legyen felül. Locsold meg kevés vízzel, fóliázd le, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd körülbelül másfél-két óráig. Időközönként öntözd meg a kacsát kevés borral, a sütés vége felé pedig fordítsd is meg a darabokat. Ha már minden puha, vedd le a fóliát, és 15 perc alatt süsd szép pirosra.

Blog.hu ajánló