Juhtúrós sztrapacska
Pörkölthöz és magában is zseniális
Egy tál juhtúrós sztrapacskával nem lőhetsz mellé, isteni finom köret, de önmagában is mindenki kedvence.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Nyerd meg az 50x200 ezer forint egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

beauty and style

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagyományos juhtúrós sztrapacska nem egy diétás fogás - ahogyan általában a klasszikus fogások nem diétás darabok -, de gazdag íze megéri azt a néhány plusz percet a futópályán.

Friss zöldségekkel, salátával fogyasztva is isteni, de úgy a legjobb, ha van otthon egy kis pörköltszaft, amivel jól meglocsolhatod.

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg juhtúró
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Tulajdonképpen olyan, mintha egy kicsit rösztit, egy kicsit meg gnocchit készítenél, semmi ördöngösség, egyszerű, de nagyszerű fogás ez, pikk-pakk kész leszel vele. A krumplikat pucold meg, majd reszeld le - ehhez használhatsz erősebb robotgépet is, az gyorsan végez a munka ezen részével -, majd a tojással, sóval, liszttel és némi vízzel gyúrj belőle körülbelül galuskasűrűségű tésztát. Ezután egy jó nagy lábasban forralj vizet, sózd meg, majd szaggasd bele a masszát egy nokedliszaggatóval.

Ha átfőttek, akkor szűrd le őket, és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, majd egy alkalmas - amibe később beleférnek majd a sztrapacskák, az az alkalmas - serpenyőben kezdd el pirítani. Ha szépen megpirultak, akkor vedd egy kicsit lejjebb a gázt, majd adagold a szalonnához a túrót. Kevergetés mellett add hozzá a sót, ízlésed szerinti mennyiségű fokhagymát is reszelj bele, és várd meg, amíg rottyan egyet. Ha ez megtörtént, keverd hozzá a galuskákat, majd ha ezzel kész vagy, akkor leveheted az egészet a tűzről és már eheted is.

A képet a Wikipedia oldaláról szedtük.

Gazdaságos vacsorák a hónap végére

Ha a gyomrod mellett már a tárcád is kong az ürességtől, készítsd olcsón összedobható, de isteni finom ételeket!

Blog.hu ajánló