Extra puha joghurtos, sárgabarackos muffin: fél óra alatt megvan
Kánikulában az sem mellékes, hogy a muffint villámgyorsan asztalra teheted. A mennyei édesség sárgabarackkal még ellenállhatatlanabb.
A joghurtos muffin egyszerű, gyors, az alapreceptet pedig kedvedre variálhatod, idénygyümölcsökkel pedig még finomabb. Most érik a sárgabarack, így csempéssz belőle a tésztába! Attól sem kell tartanod, hogy ez a süti másnapra fojtós lesz, ugyanis a joghurt finom puhává varázsolja.
Joghurtos, sárgabarackos muffin
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 5 db sárgabarack
- 2 dl joghurt
- 2 db tojás
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd a kétféle cukorral. Add hozzá az olajat és joghurtot, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a tésztát. Végül óvatosan keverd hozzá a kis darabokra vágott sárgabarackot.
Egy muffintepsit bélelj ki kapszlikkal, és kanalazd a masszát a mélyedésekbe. Ne töltsd teljesen tele, mert a muffinok a sütőben jól megnőnek. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Sárgabarackból mindenféleképpen készíts házias, zamatos lekvárt is!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept