Hűsítő joghurtos őszibarackleves főzés nélkül - Kánikulai napokra ideális

A joghurtos őszibarackleves krémes, tele van vitaminnal, és percek alatt elkészül.

oszibarackkremleves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nyár, akkor hideg gyümölcsleves minden mennyiségben. Ilyenkor különösen fontos, hogy gyorsan összedobd az ételt, és ne kelljen a forró tűzhely mellett ácsorogni. Az őszibarackleves minden szempontból remek választás. 

Ezt az édes, fűszeres finomságot csak turmixolni kell. Olyan isteni, hogy akár desszertként is megállja a helyét. Ha a joghurt mellé tejszínt is keversz bele, még krémesebb lesz az állaga.

Joghurtos őszibarackleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg őszibarack
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl joghurt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • késhegynyi fahéj
  • késhegynyi szegfűszeg 
  • mentalevél 

Elkészítés ideje: 10 perc

A barackot hámozd meg, vedd ki a magját, és vágd cikkekre. A legkönnyebben úgy pucolod meg, hogy bevágod a héját, és belemártod egy percre lobogó vízbe. Rakd turmixgépbe, öntsd hozzá a tejet és a joghurtot, majd ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral, vaníliával és mentával.

Turmixold össze, és kóstold meg. Ha kell, szórj még hozzá cukrot. Amennyiben szeretnéd hígítani, önts hozzá tejet. Érdemes egy-két órával a tálalás előtt összeállítani, hogy a hűtőben legyen ideje lehűlni. Habgaluskával, fagyival vagy tejszínnel kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük